L'exfutbolista Diego Armando Maradona va ser ingressat la tarda d'aquest dilluns al sanatori Ipensa, de la província de Buenos Aires, per a ser sotmès a una "revisió mèdica general" després d'una "baixada anímica", segons va informar un dels seus metges, Leopoldo Luque. No obstant això, al llarg d'aquest dimarts es va conèixer que El Pelussa haurà de ser operat per un coàgul cerebral.

"Va ser una setmana mig complicada per a ell emocionalment. Molta pressió, això va generar una baixada anímica. El va afectar l'alimentació. El vam veure d'una coloració diferent i amb una actitud diferent, decidim estudiar-ho per a posar-lo una mica millor", va dir Luque en roda de premsa des de la porta de la clínica.

"La idea és deixar-lo (internat) fins a optimitzar-lo. Diego si vol es para i se'n va", va remarcar.

Per a Luque, Maradona "pot estar 10 mil vegades millor" i la decisió que s'interni va ser consensuada.

"Portar-lo aquí l'ajuda a millorar. Jo li vaig dir: 'Che, Diego, tens la bossa, anem a una clínica per a millorar una mica i estar millor' i després de negar-se una mica em va dir: "Bé, anem"."

Luque va remarcar que Maradona "és un pacient d'edat amb moltes pressions en la seva vida".

"És molt difícil ser Maradona. Jo crec que Diego és algú que pren les seves decisions constantment. Ell no està aquí perquè el vaig portar jo, està aquí perquè va voler venir", va remarcar Luque, que va negar un contagi de coronavirus.

Maradona, que el divendres va complir 60 anys, va estar aquest dia a la pista deGimnasia y Esgrima La Plata, club del qual és entrenador, però es va retirar de l'estadi tot just va començar el partit. El segon entrenador, Sebastián Méndez, es va fer càrrec de l'equip que va vèncer a Patronato per 3-0.

Abans de la trobada Maradona va ser rebut i homenatjat pel president del club, Gabriel Pellegrino, el president de l'Associació del Futbol Argentí (AFA), Claudio Tapia, i el president de la Lliga Professional de Futbol, Marcelo Tinelli.

Els metges de Maradona van explicar en els últims mesos que, a més de tenir antecedents cardiòlegs, ser hipertens i haver estat operat del genoll dret el 2019, Maradona pateix d'insomni.

"Pren alguns ansiolítics receptats des de fa força temps. Són tractaments que nosaltres continuem perquè alguns medicaments no es poden treure així com així. El cos desenvolupa tolerància i retirar-los de manera dràstica pot ocasionar problemes", va explicar a mitjans d'aquest any Luque.

"I l'alcohol. Ell en pren, però ho estem treballant. Diego està net de cocaïna, completament, però per moments té excessos amb l'alcohol i per moments no. Aquesta parada, aquesta quarantena i els problemes familiars són terribles per a ell", va afegir en aquell moment.

En els últims mesos Maradona havia baixat de pes i havia tornat a sotmetre's a exercicis per a recuperar-se de l'operació en el genoll dret.