El Barça va suar de valent per doblegar per la mínima el Dinamo de Kíev. Ho va fer amb més patiment de l'esperat, per tancar la tercera jornada de la fase de grups amb ple de victòries. En un partit en què va anar de més a menys, el millor va ser el porter Marc André Ter Stegen, que va estrenar aquesta temporada i ho va fer d'una manera espectacular.

L'alemany havia rebut ahir mateix l'alta mèdica, un mes i mig després de ser intervingut i de perdre's tots els partits oficials que s'havien jugat fins aquesta setmana. Va ser titular i va retornar la confiança de Ronald Koeman amb aturades de molt de mèrit, salvant un equip que va patir més del previst. El retorn de Ter Stegen, just després de la sentència de Neto davant l'Alabès, no va poder ser més sonat, amb mitja dotzena de parades salvadores, de gol cantat. Però igualment és cert que el Barça també va atacar i de fet va convertir en heroi un nano de cognom Neshcheret, sense partits a l'elit professional i reclutat per Mircea Lucescu davant les múltiples baixes per contagis de la COVID-19. De l'inici en tromba i el gol de Messi de penal als cinc minuts, el quadre local, més favorit si és possible davant el panorama del seu rival, va donar pas a un joc irregular.

Ronald Koeman es va trasbalsar des de la banqueta veient el seu equip concedir, incapaç de manar en cap moment ni tampoc de sentenciar el marcador a favor. De nou De Jong va exercir de central i d'inici el Barça va atacar amb tot. Pedri va gaudir d'una oportunitat molt clara com també Griezmann. A mesura que avançaven els minuts i amb un 1-0 a l'electrònic, Neshcheret començava a creure que podia ser la seva gran nit i el Dinamo creixia. El Barça va cedir la possessió de la pilota i va deixar que el rival arribés amb massa facilitat, convertint la seva defensa en un colador. A la mitja hora, Ter Stegen va protagonitzar la primera gran aturada.

El Barça va captar el misssatge i va deixar una altra allau d'arribades, amb Messi i Pedri de nou fregant el segon. A la represa, més intervencions de l'alemany, i fins i tot un gol visitant anul·lat perquè la pilota havia sortit fora al servei de córner. Un altre peu miraculós de Ter Stegen va confirmar que el Barça patiria, amb les contres que llançava Rodrigues i que frustrava sota pals el germànic. Neshcheret també lluïa a l'altra porteria davant Sergi Roberto i volant per evitar el gol de falta de Messi, però en un descuit dels centrals Piqué va posar el 2-0 a centrada d'Ansu Fati. Llavors, Tsygankov va fer justícia i va aconseguir finalment batre Ter Stegen i al Barça li van quedar 20 minuts per jugar amb foc però finalment salvant tres punts que el confirmen com a líder de grup.