L'holandès Ronald Koeman, entrenador del Barceona, ha assegurat aquest divendres que l'actitud de Leo Messi és "molt bona" i que no entrarà en polèmiques, després que es difonguessin unes imatges en què el argentí apareixia caminant en els últims instants del partit europeu contra el Dinamo de Kíev.

En la roda de premsa prèvia a la trobada contra el Betis, Messi ha monopolitzat bona part d'aquesta. "Hi ha imatges ... A mi també em treuen assegut o emprenyat. No estic d'acord", ha insistit l'holandès.

Creu Koeman que "a qualsevol jugador" li poden "treure una imatge caminant". Ha comentat que no l'ha vist ni li interessa i ha destacat la bona actitud de l'argentí. "Si voleu muntar polèmica és el vostre problema, jo no hi entro", ha respost als periodistes.

Pel que fa al supòsit declivi de Leo Messi, que aquesta temporada només ha marcat des del punt de penal, el tècnic ha comentat que el deu del Barça "encara té molta qualitat" i es tracta d'"un jugador important en el nostre joc ofensiu". "Sé que ha marcat de penal, estem habituats a que marqui diferències i encara és un jugador molt decisiu", ha insistit l'entrenador blaugrana. "Leo és un gran jugador i el posem al camp on podem fer mal al contrari. Per a nosaltres és important, especialment, en atac. Ha jugat en diverses posicions i sempre crea problemes al contrari", ha aclarit.

Assegura Koeman que veu anímicament Messi "bé i fort" i que està "sempre gaudint d'aquest esport", encara que admet que "com a qualsevol altre jugador, pots passar per moments més complicats que altres", encara que ha recalcat: "Està molt ficat (en la dinàmica de l'equip) ".

Pel que fa a la trajectòria de lliga del Barça (2 dels últims dotze punts en joc), Koeman va admetre que equips com el blaugrana han d'estar "sempre amunt" perquè quan no és així sorgeixen crítiques. "Les assumeixo. No cal estar obsessionat amb aquest tema, perquè la temporada és molt llarga i cal treballar partit a partit. Estem en un club on passen moltes coses i la nostra feina és estar preparats per a tot", ha insistit.

Ha parlat sobre l'absència de Samuel Umtiti i ha comentat que "si mentalment i físicament" està bé "tindrà opcions de jugar". Pel que fa a Carles Aleñá i Riqui Puig, Koeman ha dit que ha parlat amb ells sobre el seu futur. "Carles està amb moltes ganes en els entrenaments, amb ganes de millorar com a pivot. Si algú es mereix tenir minuts, els dono. Tot està sempre en mans dels jugadors", ha insistit.

També ha parlat sobre el retorn de Marc André ter Stegen i el seu gran partit contra el Dinamo de Kíev i de Neto, de qui ha dit que està content amb el seu rendiment, excepte en el gol encaixat davant l'Alabès.

Respecte al seu retrobament amb Joaquín, amb qui va coincidir al València i qui ha dit que no el saludarà perquè no té un bon record d'ell, Koeman ha respost amb ironia: "Ja entenc que és un tema molt interessant per a vosaltres, no em mullo en aquest sentit. Estic ficat en el partit, i no en coses individuals ni en coses que han passat fa molts anys".