El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) ha anunciat aquest dimarts que no tornarà a competir fins al 2021. Segons ha explicat, és "la millor opció" després de "avaluar com està el braç amb els doctors", per la qual cosa no participarà en els Grans Premis de la Comunitat Valenciana i de Portugal que tancaran el campionat de MotoGP.

"Aquesta temporada no tornaré a competir. Després d'avaluar com està el braç amb els doctors i el meu equip, hem decidit que la millor opció és tornar l'any vinent. Ara toca seguir amb el procés de recuperació. Gràcies pels missatges de suport. Amb moltes ganes de tornar en 2021", ha anunciat Márquez a les seves xarxes socials.

D'aquesta manera, es confirma que el vuit vegades campió del món s'acomiada d'aquesta temporada en blanc, ja que es va trencar un braç en el Gran Premi d'Espanya, prova que va obrir la màxima categoria, i ja no ha tornat a pujar-se a l'Honda des d'aleshores.

Perdent-se les següents 11 carreres després de Jerez, Márquez també ha decidit renunciar a les últimes, que es disputaran els dos pròxims diumenges a Xest i Portimao, i optimitzar així la seva preparació per a reiniciar l'assalt al títol en 2021 en les millors condicions possibles.