El pilot italià Franco Morbidelli (Yamaha) s'ha adjudicat la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, penúltima cita del Mundial, mentre que el líder de la categoria regna, l'espanyol Joan Mir (Suzuki), haurà de remuntar des de la dotzena posició si vol tenir opcions matemàtiques de proclamar-se campió del món.

El balear, que comanda la classificació amb 162 punts, no ha pogut completar una bona Q2 i sortirà des de la quarta fila de la graella, on també estarà el seu principal rival pel campionat, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), onzè i que es troba a 37 unitats del de Palma.

L'australià Jack Miller (Ducati) i el japonès Takaaki Nakagami (Honda) acompanyaran a Morbidelli, que signa la seva segona pole del curs, en primera fila. Entre els principals candidats al campionat, Maverick Viñales (Yamaha) (121) és el millor posicionat, sisè, i Àlex Rins (Suzuki) (125) ni tan sols ha pogut avançar a la Q2 i partirà catorzè.

'El Diablo' s'ha posat aviat al capdavant de la sessió i ha mantingut el seu domini fins a l'equador prova, quan el seu acompanyant des de la Q1, el sud-africà Brad Binder (KTM) li ha donat relleu. Entre ells, a més,s'han colat el portuguès Miguel Oliveira (KTM) i l'espanyol Pol Espargaró (KTM), que deixaven momentàniament una primera fila KTM.

Viñales ha comandat durant uns segons i mancant tres minuts la taula de temps, la qual cosa han trigat el petit dels Espargaró, l'australià Jack Miller (Ducati) i l'italià Franco Morbidelli (Yamaha) a donar-li rèplica. Ja ningú ha pogut batre el crono del pilot romà.