El Barça va certificar la presència en els vuitens de final de la Lliga de Campions després de derrotar el Dinamo de Kíev (0-4) gràcies als gols de Dest, Braithwaite (2) i Griezmann, suficients perquè el pla B de Koeman donés fruits davant l'allau de lesions que castiga el conjunt culer. No hi eren ni Messi, ni De Jong, tots dos descansant, tampoc els lesionats Piqué, Busquets, Ansu Fati, Sergi Roberto... una llarga llista a la qual va saber sobreposar-se un Barça vingut a més a la segona part, obligat a mostrar una reacció després la seva derrota al Metropolitano i als dubtes que comença a generar el projecte de Ronald Koeman.

La primera part va ser dolenta, amb un equip massa estàtic i amb la primera ocasió a la vora de la mitja hora. Coutinho va provar fortuna des de fora de l'àrea abans que Trincao, que va tornar a estar a l'altura, també ho intentés des de la frontal. El Barça va estar fred, com l'ambient, i fins i tot va concedir a la recta final un xut clar de De Pena. Va aparèixer Ter Stegen, un fet habitual en les últimes dates, però el Barça va salvar l'orgull i l'empat sense gols a la mitja part.

Koeman va haver de collar en la seva xerrada a la mitja part perquè el Barcelona va sortir amb una actitud diferent i perquè -als set minuts- va trobar el gol en botes de Dest. Una acció magnífica de Pedri. El nord-americà va batre Bushchan amb un cop de dreta ajustat al pal més allunyat. El gol va fer sonar el despertador dels blaugranes, que van començar a jugar sense sortir de l'àrea dels ucraïnesos.

La nit de Braithwaite

Entre el 0-1 i el 0-2 va tenir el Dinamo l'opció de canviar el guió del partit amb una contra que va desaprofitar novament De Pena. Un córner d'Aleñá, prolongat pel debutant Mingueza, va ser empès al segon pal per Braithwaite. El danès, que va sortir per la porta gran, no només va marcar el segon -el seu primer gol a Champions- sinó que també va provocar el tercer, que va acabar convertint des dels onze metres. Una passada de Jordi Alba va acabar en la testa del davanter, a qui va fer caure Popov. El penal va ser tan evident que l'àrbitre no va dubtar a assenyalar-ho. Griezmann, ja al camp, va oferir la pilota a Braithwaite perquè guanyés confiança.

L'ex del Leganés el va llançar ajustat i va transformar el seu doblet, va confirmar la victòria a la capital ucraïnesa i va sentenciar el bitllet als vuitens de final a falta de dues jornades per al final de la primera fase. Però no va acabar aquí la festa blaugrana ja que Griezmann va trobar el premi a la seva generositat amb un xut en el temps de descompte que va arrodonir la nit més difícil d'un Barça que va sortir més que alleujat.