L'astre del futbol Diego Armando Maradona ha mort avui dimecres a la seva residència argentina de Tigre als 60 anys d'edat, segons ha informat el seu cap de premsa.

Al voltant de les 13.00 local (16.00 GMT) alguns mitjans locals han informat que Maradona havia patit una aturada cardiorespiratòria al seu domicili de la província de Buenos Aires i que almenys quatre ambulàncies s'havien dirigit al seu habitatge.

El decés ha estat anunciat poc després pel canal Todo Notícias, que ha assegurat que havia parlat amb Matías Morla, agent i amic de Maradona.

L'entrenador de 60 anys va estar a principis de novembre deu dies internat en una clínica de Buenos Aires per anèmia, deshidratació i amb un "baixada anímica", però en fer-li revisions se li va diagnosticar un hematoma subdural pel qual va ser operat.

Després, el tècnic de Gimnasia i Esgrima La Plata va tenir "alguns episodis de confusió" que els metges "van associar" a "un quadre d'abstinència".

El Barça expressa el seu condol

El FC Barcelona, club en el qual va militar Maradona entre 1982 i 1984, ha expressat "el seu més sentit condol" per la mort del jugador argentí.

L'entitat blaugrana, que ha qualificat Maradona, d'icona del futbol mundial, ha posat un crespó negre a les seves xarxes socials i ha compartit una foto al Twitter del jugador amb la llegenda Maradona (1960-2020) i el títol: "Gràcies per tot Diego".

Maradona va jugar dues temporades al Barcelona (1982-84), però dos problemes físics: una hepatitis que el va mantenir quatre mesos de baixa en el seu primer curs; i una greu lesió per una entrada de Goikoetxea, en el segon; li van impedir oferir la seva millor versió com a blaugrana.