L'expresident de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet, el català Antón Maria Comas, ha mort avui dissabte als 69 anys d'edat, segons ha informat la pròpia AEEB.

Nascut a Barcelona, es va iniciar en el bàsquet com a jugador en els equips UE Gaudí, Esparreguera, La Salle Barcelona i UE Mataró. I com a tècnic va dirigir l'UE Gaudí, DOSA Badalona, Banca Catalana i UE Mataró.

El 1982, dedicat ja a tasques directives, va ser el fundador de l'Associació Catalana d'Entrenadors, de la qual va ser el seu primer president fins a 1987. En aquest any va ser triat president de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet (AEEB), càrrec que va exercir fins a 2005.

Com a president de l'AEEB, Comas va impulsar l'organització de clínics d'alt nivell tècnic, contractant als millors entrenadors de moment a l'NBA. I sota la seva presidència, AEEB i ACB van signar el primer conveni col·lectiu regulador de les relacions laborals entre clubs i entrenadors.

En l'àmbit internacional, Antón Maria Comas va ser membre de la Comissió Executiva de FIBA Europa i president de l'Associació Europa d'Entrenadors (EABC).