El Barcelona ha golejat l'Osasuna (4-0) el dia que el Camp Nou, buit per la pandèmia un partit més, ha retut homenatge a Diego Armando Maradona, representat a la llotja per l'elàstica amb el '10' a l'esquena que va lluir en la seva etapa blaugrana.

En el tribut al Diego, el dia en què també se celebrava el 121è aniversari del club, Leo Messi, el seu hereu, ha aconseguit dedicar-li el gol que tancava el compte del Barça: un cop d'esquerra, després d'una conducció marca de la casa que feia inútil l'estirada de Sergio Herrera.

Un gol que la 'Pulga' ha dedicat al 'Pelusa', traient-se l'elàstica blaugrana per descobrir la vermella i negra de Newell's Old Boys amb el '10' que Maradona va lluir durant una temporada, mentre estenia els dos braços i alçava la mirada cap al cel.

El capità del Barça ja havia estat a punt d'homenatjar Maradona al 1-0, quan Herrera ha rebutjat un doble xut de Coutinho i Braithwaite que Messi gairebé remata amb la mà a la boca de gol, emulant la famosa 'mà de Déu' de Mèxic 86.

No obstant això, el crac de Rosario no arribava a contactar l'esfèric i el gol acabava sent de Braithwaite, en ratxa després d'anotar tres gols en els últims dos partits.

En el tribut de Messi a Diego Armando Maradona, s'ha colat avui Antoine Griezmann, que avui ha jugat un dels seus millors partits des que va fitxar pel Barça.

Als dotze minuts, superava Herrera per regalar un gol cantat a Coutinho, però la rematada del brasiler el treia Unai García en línia de gol.

Griezmann, en estat de gràcia, tornava a la càrrega poc després i creuava una pilota amb l'esquerra que obligava a intervenir al porter visitant. I, en la jugada següent, Coutinho retornava l'assistència al francès, però aquest no trobava, per poc, la porteria de l'equip vermell.

El partit començava entretingut. Arrasate perdia Jony per lesió als 20 minuts i es veia obligat a donar entrada a Juan Cruz, i Budimir, a qui sempre se li ha donat bé el Camp Nou, caçava una pilota a l'àrea amb una volea que se n'ha anat per sobre del travesser de la porteria de Ter Stegen.

El Barça s'avançaria just abans de la mitja hora amb el gol de Braihtwaite i podia haver-ne marcat algun més. Osasuna, tot i jugar amb cinc defenses, donava massa facilitats enrere, però també atacava amb certa desimboltura la porteria de Ter Stegen.

En un d'aquests intents, Mateu Lahoz anul·lava un gol de Budimir per fora de joc previ d'Oier i, a l'altra àrea, Griezmman canalitzava tota la seva frustració de les últimes setmanes amb una volea estratosfèrica després d'un rebuig de la defensa del conjunt navarrès per fer 2-0 poc abans de la mitja part.

Koeman ha fet seure a Pedri i ha donat entrada a Sergio Busquets a la mitja part per recuperar el doble pivot clàssic, però Osasuna ha començat millor el segon acte.

Rubén García i Roncaglia posaven a prova Ter Stegen des de fora de l'àrea i Budimir rematava en planxa lleugerament desviat a la sortida d'un córner.

Però apareixia de nou Griezmann per robar una pilota a la zona de tres quarts i assistir Coutinho que, aquest cop sí, rematava a plaer per fer el tercer.

Quedava mitja hora per al final del xoc i tots dos entrenadors començaven a moure la banqueta pensant en els propers compromisos. El partit estava ja liquidat.

Però el tècnic del Barça es veia obligat a substituir també a Lenglet poc després. El francès es torçava el turmell en una acció fortuïta amb Rubén García i es convertia en el quart central de la de la plantilla lesionat.

Roberto Torres estavellava una pilota al travesser i l'àrbitre anul·lava un gol de Dembélé per fora de joc de Trincao, abans que Messi tanqués la tarda amb un gran gol per homenatjar el Diego.

- Fitxa tècnica:

4 - Barcelona: Ter Stegen; Dest (Junior, min.61), Mingueza, Lenglet (Aleñá, min.67), Jordi Alba; De Jong, Pedri (Sergio Busquets, min.46); Braithwaite, Messi, Coutinho (Dembélé, min.61); i Braithwaite (Trincao, min.61).

0 - Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, Unai García, Raúl Navas, Roncaglia, Jony (Juan Cruz, min.23); Íñigo Pérez (Roberto Torres, min.63), Oier (Darko, min.64), Moncayola; Rubén García (Barja, min.74) i Budimir (Enric Gallego, min.74).

Gols: 1-0: min.30. 2-0: Griezmann, min.42. 3-0: Coutinho, min.57. 4-0: Messi, min.73.

Àrbitre: Mateu Lahoz (Comitè valencià). Ha mostrat targeta groga a Messi (min.76).

Incidències: Partit de la novena jornada de Laliga Santander disputat al Camp Nou a porta tancada. Abans de la trobada s'ha guardat un minut de silenci per la mort de Diego Armando Maradona, jugador del conjunt blaugrana entre 1982 i 1984.