L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, que aquest dilluns ha presentat la seva precandidatura per tornar a dirigir l'entitat, s'ha mostrat convençut que, si guanya les eleccions, Lionel Messi li donarà "marge" per negociar la seva continuïtat a l'equip blaugrana.

Laporta, que ha admès no haver parlat encara amb Messi sobre el seu futur -"no seria convenient fer-ho sense tenir facultats per a decidir", ha apuntat-, ha destacat la bona relació que manté des de fa anys amb l'astre argentí.

"Amb el Leo ens respectem i ens estimem. A nosaltres ens coneix, sap com treballem. Messi sempre m'ha dit: 'el que tu m'has dit, sempre s'ha complert", ha explicat en l'acte de presentació de la seva precandidatura.

El '10' acaba contracte a final de la present temporada, el que significa que, a partir de l'1 de gener ja pot negociar lliurement amb un altre club.

No obstant això, Laporta creu que "ningú pot tenir dubtes que Messi estima el Barça" i s'ha mostrat convençut que li donarà una oportunitat al club abans de negociar amb un altre equip.

"Segurament ja té ofertes d'altres clubs i en la vida pot passar de tot, però el Leo ofertes sempre n'ha tingut. El 2006 va venir Massimo Moratti (llavors president de l'Inter de Milà) disposat a pagar 250 milions d'euros per ell, i li vaig dir que no", ha revelat.

"En el moment que correspongui, tindrem una conversa per ajudar-lo a decidir el millor per al Barça i per a ell. Sé que ens donarà marge", ha afirmat Laporta.

"És important que torni l'alegria al barcelonisme i la plantilla per poder convèncer al millor de la història que tenim un projecte guanyador. Espero que arribem a temps", ha afegit.

L'aspirant a la presidència del FC Barcelona no ha volgut donar noms de possibles fitxatges, "perquè seria una falta de respecte" a l'actual plantilla. I el mateix argument ha utilitzat per no parlar de cap possible entrenador, tot i que considera que l'actual està fent una bona tasca i encara té recorregut al club.

"Ronald Koeman és un gran del Barça i mereix un respecte. No ha tingut una papereta fàcil, és el nostre entrenador i té contracte", ha opinat.

Preguntat per un possible retorn de Pep Guardiola, Laporta ha deixat clar que el tècnic català està feliç al City i no contempla tornar a treballar amb ell a curt termini: "el Pep és el meu amic. I a mi, com a tots els culers, ens agradaria que un dia tornés al Barça. Si tinc l'oportunitat de guanyar i tornar a presidir el club, tant de bo pugui tornar algun dia".

Tampoc es veu treballant, de moment, amb l'excapità del Barcelona Xavi Hernández, vinculat a la precandidatura de Víctor Font, amb el qual competirà a les urnes.

En aquest sentit, Laporta ha recordat l'"estima" que sent pel de Terrassa, de qui ha recordat que el va tenir com un jugador en la seva primera etapa com a president, però amb qui no ha parlat sobre el seu projecte esportiu.

"El Xavi és un dels referents en els quals els joves de La Masia s'han de veure reflectits, en sap molt de futbol, ha enfocat la seva vida en el futbol, i estic convençut que un dia els seus desitjos es compliran al Barça", ha conclòs.