La campanya de l'expresident del Barcelona, Joan Laporta, un dels aspirants a dirigir de nou el club blaugrana a partir del 24 de gener, aterrava ahir dimarts a Madrid amb la col·locació d'una pancarta de grans dimensions amb el seu lema electoral a escassos cent metres de distància de l'estadi Santiago Bernabéu.

Es tracta d'una lona de cinquanta metres d'altura, vint d'ample i amb una superfície de fins a mil metres quadrats, sobre fons vermell, situada al lateral d'un bloc de pisos. S´hi pot veure una imatge gegant del mateix Laporta amb el lema de la seva campanya: «Laporta president, estimem el Barça» i el missatge en castellà: «Ganes de tornar a veure-us».

La lona ha quedat instal·lada en un edifici que es troba situat a la cantonada del passeig de l'Havana amb el carrer Santiago Bernabéu, molt a prop de l'estadi madridista. La idea de donar visibilitat a la campanya lluny de Barcelona es deu al fet que, per primera vegada en tota la història del club blaugrana, les eleccions se celebraran en deu seus electorals diferents, que aniran més enllà del territori català: Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Madrid, València, Sevilla, Palma i Andorra la Vella. Una d'elles és, precisament, Madrid. El club té un cens aproximat de 110.00 socis amb dret a vot, dels quals el 93% resideixen a Catalunya, un 4 per cent a Espanya i la resta a l'estranger.

Fins a la data, nou socis barcelonistes: Víctor Font, Joan Laporta, Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Agustí Benedito, Emili Rousaud, Lluís Fernández-Alà, Jordi Farré i Pere Riera han anunciat la seva predisposició a presentar-se a les eleccions.

Les reaccions no van fer-se esperar i Font, un d´aquests nou precandidats a la presidència del Barça, va ironitzar sobre la ?pancarta de la precanidatura de Joan Laporta que des d´ahr lluïa a prop del Bernabéu. Va comentar a les xarxes socials que «en aquests temes» l'expresident del Barça és «el puto amo». Així va encaixar Font la iniciativa del seu competidor i ho va fer a través de Twitter, en un missatge en el qual insta Laporta a contrastar projectes més enllà de dur a terme campanyes publicitàries singulars.

«Estic veient això de la pancarta i en aquests temes ets el puto amo, però amb pancartes ni guanyarem la Champions ni farem un estadi nou ni resoldrem el greu problema de deute del club, per tant a contrastar projectes i ens veiem el dia 24».