El Servei de Vigilància de contacte estrets i la Direcció General de Salut Pública investiguen la possible connexió del brot de coronavirus de l'Sporting de Gijón, que acumula 34 positius i més de 120 contactes estrets, amb la soca britànica del virus trobada en dos casos en aquesta comunitat, concretament a Avilés.

Així ho ha manifestat aquest dissabte la coordinadora de programes covid de la Conselleria de Salut, María José Villanueva. Ha destacat que amb aquest focus detectat en el club de futbol "queda patent" la relació existent entre la difusió del coronavirus i les relacions de caràcter social tant en domicilis com a l'hostaleria.

Ha destacat que aquest focus afecta ja a 34 casos que han donat positiu i a més 120 contactes estrets, "entenent com a tals no als merament esportius del Club, sinó els casos generats allà més contactes estrets vinculats a família, amics i contactes socials". Així, alguns d'aquests casos estrets ja s'han transformat en positius.

"Cal extremar les precaucions en relacions socials i permetre que des de la Direcció General Salut Pública es finalitzi la recerca de tot aquest brot, més els possibles brots derivats de la soca britànica tant en l'entorn familiar inicial com en l'esportiu i en l'educatiu que poden ser secundaris a aquest brot", ha manifestat Villanueva.