L'espanyol Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), defensor del títol en la categoria de cotxes, ha signat aquest diumenge la victòria en la primera etapa del Ral·li Dakar, que per segon any consecutiu es disputa a l'Aràbia Saudita, i s'ha posat al capdavant de la general.

El madrileny ha batut per 25 segons al francès Stéphane Peterhansel en la primera etapa, de 277 quilòmetres d'especial i 345 d'enllaç entre les localitats de Yeda i Bisha, i mana a la general amb un marge de 8 segons sobre el seu company.

A la primera especial del ral·li més dur del món, Carlos Sainz ja ha deixat clares les seves aspiracions. Als seus 58 anys s'ha col·locat al capdavant de la classificació general després d'esprémer tot el potencial del seu Mini.

La victòria és especialment meritòria, tenint en compte que el vigent campió del Ral·li Dakar ha patit sortint des del lloc 28, llastat per la punxada que li va costar 36 segons, respecte al qatarià Nasser Al-Attiyah, en el pròleg d'11 quilòmetres de dissabte.

El guanyador del pròleg, però, ha tingut problemes. Esperava un diumenge "dur" i ha acabat sent reeixit.

Ha sostingut un duel trepidant amb el seu gran rival i company d'equip Stéphane Perterhansel, amb el qual s'ha alternat en la primera posició fins als quilòmetres finals.

Sainz era segon al quilòmetre 222. Cedia llavors 3 minuts i 44 segons respecte al francès però, quan semblava abocat a la segona posició en l'etapa d'aquest diumenge, ha reaccionat per la porta gran. Ha arribat a Bisha amb 25 segons d'avantatge davant d'Stéphane Peterhansel.

El campió del Ral·li Dakar s'ha situat, a més, al capdavant de la general amb 8 segons d'avantatge sobre el seu company d'equip. El txec Martin Prokop (Ford) és tercer, a 2:59 de Sainz.