El Barcelona va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva en la Lliga Santander que li serveix per acostar-se al capdavant de la taula en guanyar ahir al Nuevo Los Cármenes per 0-4 al Granada, que suma la seva segona derrota seguida. Els blaugranes van sentenciar el duel en el primer temps amb un matiner gol del francès Antoine Griezmann i un doblet de l'argentí Leo Messi, mentre que van rubricar el 0-4 amb una altra diana de Griezmann davant un Granada que va jugar el quart d'hora final amb deu arran de l'expulsió de Vallejo.

Ronald Koeman va apostar pel mateix onze de dimecres en el triomf a Bilbao (2-3) però amb una nova parella de centrals en actuar Mingueza en lloc de Lenglet, absent per sanció, i Umtiti en el lloc d'Araujo, que va tenir molèsties en l'escalfament. El partit va començar amb ritme i un prometedor inici dels locals, ja que en els primers compassos Puertas va obligar a fer una gran parada a Ter Stegen. El Barcelona, no obstant això, va començar a imposar el seu domini a partir de la possessió de la pilota amb una primera arribada de Pedri González en una bona acció individual que va estar prop de culminar amb èxit.

El matx va començar a prendre color blaugrana amb el 0-1 marcat abans del quart d'hora per Griezmann, que va superar amb facilitat Rui Silva després de caure-li una pilota en franca posició per anotar arran d'una passada de Sergio Busquets a Messi que va tocar en Soldado per desviar la trajectòria de l'enviament. El fora de joc assenyalat en primera instància pel col·legiat va ser corregit després pel VAR per concedir el gol enmig de les protestes dels locals.

Les queixes granadinistes es van aguditzar després del 0-2, signat per Messi en el minut 35 amb un ajustat xut des de fora de l'àrea per culminar un contraatac ben portat per Griezmann, en entendre que hi havia mà de Busquets en l'inici de la jugada.

Entre una cosa i l'altra, el Barça ja s'havia convertit en clar dominador del partit, allargant les possessions malgrat la intensa pressió dels andalusos i buscant el desequilibri per dins amb Messi i per la dreta amb un actiu però poc encertat en el tir Dembélé. Una rematada creuada de Soldado i un xut fluix de Machís que va atrapar sense problemes Ter Stegen van ser els intents de reacció del Granada, que va rebre la gerra d'aigua freda del 0-3 abans del descans.

Messi es va retrobar amb l'encert a pilota aturada amb un potent llançament arran de pal en un lliure directe molt a prop de l'àrea després d'una falta a Pedri que tampoc van veure clara els andalusos.

Amb 0-3, Diego Martínez va mirar de canviar la cara i de reforçar els seus amb un triple canvi en el descans. El guió del primer temps es va calcar a la represa i després d'un intent local de Puertas, el neerlandès De Jong, en una bona acció personal, va fregar el 0-4, marcat per Griezmann en el minut 63 amb un tir creuat després d'un bona passada de Dembélé.

Amb el partit sentenciat i els dos tècnics reservant jugadors importants dels seus equips de cara a pròximes cites, com un Messi que va ser canviat per Koeman en el minut 65, el tram final del duel va ser totalment intranscendent. El Granada va jugar des del minut 78 en inferioritat numèrica en ser expulsat amb vermella directa Jesús Vallejo per fer caure Braithwaite en una clara ocasió.