L'Athletic Club de Bilbao serà diumenge que ve (21.00, Vamos) el rival del Barça a la final de la Supercopa d'Espanya després de superar anit el Reial Madrid a la semifinal de La Rosaleda gràcies a un doblet de Raúl García en una gran primera part. A la segona l'equip de Marcelino va aguantar l'assetjament de l'equip madridista, que tot i retallar distàncies amb un gol de Karim Benzema, no va poder culminar la reacció.

Marcelino García Toral va canviar la cara de l'Athletic en el seu segon partit a la banqueta i va aconseguir derrotar el Reial Madrid gràcies a una primera part molt bona. Anul·lant a l'equip de Zinedine Zidane des de la pressió, va aprofitar dos errors de Lucas Vázquez per anar-se'n amb avantatge a la mitja part. Raúl García desnivellava la semifinal als 18 minuts i marcava des dels 11 metres el 2-0 als 38 després d'un penal comès per Lucas Vázquez.

El Madrid es va bolcar en la segona meitat a la recerca d'una remuntada a l'heroica que no va aconseguir. Marco Asensio es va topar en dues ocasions amb el pal i Karim Benzema, autor de l'1-2, que va haver de ser validat pel VAR, va fer l'empat però de seguida va quedar invalidat per una clara situació de fora de joc.

D'aquesta manera els madridistes no podran revalidar la Supercopa d'Espanya. L'equip de Zinédine Zidane va llençar la primera part i es va quedar sense temps. Semblava l'inici d'una remuntada èpica el gol de Benzema a 15 minuts per al final, però els bascos van aguantar amb presència, amb el nou model de Marcelino García Toral i amb la intensitat que havien dissipat en moltes fases d'aquesta temporada. L'exercici de pressió de l'Athletic va ser brillant en els primers 45 minuts i aquí van fonamentar el seu gran èxit d'anit.