La selecció espanyola d'handbol intentarà assolir aquest vespre (20.30, Teledeporte) per tercera vegada en la seva història la final d'un Mundial. Per aconseguir-ho l'equip dirigit pel sarrianenc Jordi Ribera ha de tombar Dinamarca, en un duel de semifinals en què els «Hispans» tractaran d'imposar la seva maduresa competitiva a la brillantor del conjunt danès.

Una maduresa que ha permès al conjunt espanyol, com ja va passar a l'Europeu, transmetre la sensació que domina en tot moment els partits, sigui quin sigui el marcador. I és que els «Hispans», guanyadors dels dos últims Europeus, semblen tenir clar en cada minut què fer i com fer-ho, el que els permet afrontar amb una sorprenent tranquil·litat les dificultats que se li presenten al llarg dels partits.

La intel·ligent gestió de Jordi Ribera no només ha permès a Espanya arribar més fresca que els seus rivals al tram decisiu del torneig, gràcies a la seva política de rotacions, sinó que a més ha aconseguit que cada jugador se senti protagonista dels èxits. Una circumstància que ha possibilitat a la selecció no nomésanar millorant partit a partit el seu joc, sinó anar guanyant jugadors «per la causa».

L'altre semifinal del Mundial l'hauran jugada unes hores abans (17.30) França i Suècia, que van eliminar Hongria i Qatar, respectivament. Cap dels quatre semifinalistes ha perdut encara cap partit en aquest campionat. La final serà diumenge (17.30).