El GEiEG Uni va superar ahir amb claredat l'Andratx Edbaser (46-69) i va fer un pas de gegant en l'objectiu de la permanència. Les gironines van viatjar a Mallorca per disputar un partit clau contra el cuer, que tenia possibilitats de sortir del capdavall, i van sumar els tres punts després de demostrar intensitat i compromís col·lectiu, sobretot en el segon quart. Aquesta suposa la cinquena victòria de la temporada per al filial de l'Spar Girona i els permet situar-se a l'onzena plaça -de catorze- de la taula classificatòria amb 24 punts.

El partit va començar amb un Andratx segur en defensa i resolutiu en atac i amb un GEiEG sense aposentar-se a la pista, anotant només 10 punts en tot el primer quart. Al segon quart, però, el joc va canviar radicalment. Les gironines, amb Camila Martínez assumint galons, van posar la directa, mostrant-se més intenses en zones defensives i més encertades en els llançaments. Així, van aconseguir remuntar l'electrònic, fins a situar-se cinc punts per sobre i signar un parcial d'11-20. L'àrbitre va xiular el descans amb un 25-30 en el marcador.

A la represa, les de Joan Pau Torralba van seguir dominant el joc, fins a aconseguir millorar les xifres del segon període. A una Camila Martínez en plena forma, s'hi va sumar l'encert de Laure Parra i de Laia Moya. Les locals no podien evitar les envestides del Geieg Unigirona i només Sara Rokkanen, que va acabar el matx amb 19 punts al compte particular, semblava tenir alguna cosa a dir-hi. Després d'un parcial d'11-22 al tercer quart, el tram final va perdre emoció. Les de Torralba van abaixar el ritme tot i concedir pocs punts i van signar un quart final amb un parcial de +7 (10-17).

Al final, 46-69, tot i que la diferència hagués pogut ser encara més àmplia. La jugadora més destacada del partit va ser la jove aler suïssa Camila Martínez, que després de debutar amb el primer equip tot just fa una setmana, ahir va brillar amb 19 punts, set rebots i dues assistències.