El davanter del Barça Ansu Fati és un dels candidats als premis Laureus, en concret als de revelació de l'any, segons han anunciat aquest dimecres els organitzadors del certamen.

El jove talent blaugrana, nascut el 31 d'octubre de 2002 a Bissau (Guinea Bissau), ha completat un 2020 espectacular malgrat la lesió que va patir el passat mes de novembre.

Fati competirà a l'apartat de revelació amb el campió mundial de MotoGP, el també espanyol Joan Mir (Suzuki), així com amb altres figures de l'esport mundial com el nord-americà Patrick Mahomes (Futbol americà), l'eslovè Tadej Pogacar (Ciclisme), la polonesa Iga Swiatek (Tennis) i l'austríac Dominic Thiem (Tennis).

Un altre candidats és Rafa Nadal, que aspira a rellevar en el palmarès l'argentí Leo Messi i el britànic Lewis Hamilton, ja que tots dos van ser declarats guanyadors. El campió del món de Fórmula U està una altra vegada inclòs entre els candidats al costat de l'atleta ugandès Joshua Cheptegei, el perxista suec Armand Duplantis, el davanter polonès del Bayern Munic, Robert Lewandowski, i la figura de la NBA Lebron James, de Los Angeles Lakers.

Les aspirants a rellevar la gimnasta nord-americana Simon Biles són la ciclista neerlandesa Anna van der Breggen, l'esquiadora italiana Federica Brignone, l'atleta kenyana Brigid Kosgei, la tennista japonesa Naomi Osaka (millor revelació el 2019), la futbolista francesa Wendie Renard i la basquetbolista nord-americana Breanna Stewart.

En el capítol de millor equip, els 'Springboks' sud-africans seran rellevats per la selecció argentina de rugbi, el Bayern Munic (futbol), el Kansas City Chiefs (Futbol Americà), el Liverpool (Futbol), Los Angeles Lakers (bàsquet) o Mercedes Petronas (Fórmula Un), candidats definitius.

Per primera vegada, tres programes d'Esport per al Desenvolupament han estat preseleccionats al costat dels nominats als Premis Laureus, senyal inequívoc de la important contribució de les organitzacions esportives de base al llarg de la pandèmia de la Covid-19.

Els candidats són: Boxgirls Kenya, un programa que utilitza la boxa per empoderar les nenes en situació de risc dels barris marginals de Nairobi; la Fundació Colombianitos, una organització colombiana que utilitza el futbol i el rugbi per promoure l'educació i reduir les diferències de gènere; i Kickformore, una organització de futbol que anima els participants a realitzar contribucions positives a les seves comunitats a Alemanya.