El golfista Tiger Woods va resular ferit ahir en un accident de cotxe prop de Los Angeles. L'accident va tenir lloc a primera hora del matí del dimarts a Ranchos Palos Verdes, una petita ciutat pròxima a Los Angeles.

El xèrif del comtat de Los Angeles, Alex Villanueva, va explicar que tot apunta al fet que Woods viatjava "a alta velocitat" per un pendent empinada i costa avall, encara que la investigació sobre aquest succés encara està en curs.

"Anava a una velocitat relativament major al normal. Pel fet que és costa avall, s'inclina i també fa corbes, aquesta àrea té una alta freqüència d'accidents. No és infreqüent", va indicar Villanueva en una roda de premsa aquest dimarts.

Woods va ser sotmès a una "llarga" cirurgia per les seves lesions al peu, turmell, la tíbia i el peroné de la cama dreta, segons va informar el seu equip de comunicació en el seu compte oficial de Twitter.

"(Woods) ha estat sotmès a una llarga cirurgia en la part inferior de la cama dreta i el turmell després de ser portat a l'hospital", va assenyalar l'equip de Woods en un comunicat difós en aquesta xarxa social.

En aquest document, el director mèdic i director executiu interí del Centre Mèdic Harbor-UCLA, Anish Mahajan, va explicar que Woods "va patir importants lesions ortopèdiques a l'extremitat inferior dreta que van ser tractades durant una cirurgia d'emergència per especialistes en traumatologia ortopèdica".

Segons Mahajan, les fractures obertes comminutes -quan l'os es trenca en dos o més fragments- que van afectar tant la part superior com a la inferior de la tíbia i els ossos del peroné de Woods "es van estabilitzar inserint una vareta en la tíbia".

"Les lesions addicionals dels ossos del peu i el turmell es van estabilitzar amb una combinació de caragols i passadors. El trauma en el múscul i els teixits tous de la cama van requerir l'alliberament quirúrgic de la coberta del múscul per a alleujar la pressió a causa de l'inflor", va detallar Mahajan.

Després de l'anàlisi mèdica, l'equip de Woods va assegurar que el golfista es troba actualment "despert, receptiu i recuperant-se a la seva habitació de l'hospital".

Woods, de 45 anys, estava a la zona per a disputar el torneig anual de golf Genesis Invitational al Riviera Country Club a Pacific Palisades, prop de Santa Mónica, a Los Angeles, segons la revista TMZ.

Woods és un dels golfistes més reeixits de tots els temps, amb un rècord de 683 setmanes en la posició número u del món, més recentment des de març de 2013 fins a maig de 2014.

El golfista, nascut a Cypress (Califòrnia), ha guanyat el Masters d'Augusta en cinc ocasions; tres l'Obert dels Estats Units; i altres tres l'Obert Britànic, entre altres títols del seu palmarès.