24 de febrer de 2021
24.02.2021
Diari de Girona

Tiger Woods ferit en un accident de trànsit

El cinc vegades campió del Masters d'Augusta es recupera d'una "llarga" cirurgia en peus, turmell, tíbia i peroné

24.02.2021 | 09:26
El cotxe sinistrat de Tiger Woods

El golfista Tiger Woods va resular ferit ahir en un accident de cotxe prop de Los Angeles. L'accident va tenir lloc a primera hora del matí del dimarts a Ranchos Palos Verdes, una petita ciutat pròxima a Los Angeles.

El xèrif del comtat de Los Angeles, Alex Villanueva, va explicar que tot apunta al fet que Woods viatjava "a alta velocitat" per un pendent empinada i costa avall, encara que la investigació sobre aquest succés encara està en curs.

"Anava a una velocitat relativament major al normal. Pel fet que és costa avall, s'inclina i també fa corbes, aquesta àrea té una alta freqüència d'accidents. No és infreqüent", va indicar Villanueva en una roda de premsa aquest dimarts.

Woods va ser sotmès a una "llarga" cirurgia per les seves lesions al peu, turmell, la tíbia i el peroné de la cama dreta, segons va informar el seu equip de comunicació en el seu compte oficial de Twitter.

"(Woods) ha estat sotmès a una llarga cirurgia en la part inferior de la cama dreta i el turmell després de ser portat a l'hospital", va assenyalar l'equip de Woods en un comunicat difós en aquesta xarxa social.

En aquest document, el director mèdic i director executiu interí del Centre Mèdic Harbor-UCLA, Anish Mahajan, va explicar que Woods "va patir importants lesions ortopèdiques a l'extremitat inferior dreta que van ser tractades durant una cirurgia d'emergència per especialistes en traumatologia ortopèdica".

Segons Mahajan, les fractures obertes comminutes -quan l'os es trenca en dos o més fragments- que van afectar tant la part superior com a la inferior de la tíbia i els ossos del peroné de Woods "es van estabilitzar inserint una vareta en la tíbia".

"Les lesions addicionals dels ossos del peu i el turmell es van estabilitzar amb una combinació de caragols i passadors. El trauma en el múscul i els teixits tous de la cama van requerir l'alliberament quirúrgic de la coberta del múscul per a alleujar la pressió a causa de l'inflor", va detallar Mahajan.

Després de l'anàlisi mèdica, l'equip de Woods va assegurar que el golfista es troba actualment "despert, receptiu i recuperant-se a la seva habitació de l'hospital".

Woods, de 45 anys, estava a la zona per a disputar el torneig anual de golf Genesis Invitational al Riviera Country Club a Pacific Palisades, prop de Santa Mónica, a Los Angeles, segons la revista TMZ.

Woods és un dels golfistes més reeixits de tots els temps, amb un rècord de 683 setmanes en la posició número u del món, més recentment des de març de 2013 fins a maig de 2014.

El golfista, nascut a Cypress (Califòrnia), ha guanyat el Masters d'Augusta en cinc ocasions; tres l'Obert dels Estats Units; i altres tres l'Obert Britànic, entre altres títols del seu palmarès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook