El FC Barcelona ha tornat a la càrrega pel títol de lliga després d'assaltar el Ramón Sánchez Pijzuán (0-2) gràcies als gols d'Ousmane Dembélé, el més destacat aquest dissabte, en un duel de la jornada 25 que permet als blaugrana col·locar-se segons de manera provisional i ficar pressió a l'Atlètic abans de visitar al Vila-real aquest diumenge.

L'equip culer ha enviat un avís al Sevilla per al partit de tornada de Copa, que se celebra aquest dimecres al Camp Nou. A més, el Barça lluita per a fer-se un lloc en la baralla pel títol. Dos triomfs que consoliden la idea de Ronald Koeman amb un protagonista indubtable: Ousmane Dembélé.

El gal va completar un dels seus partits més brillants des que va arribar al Barça, no era una tasca difícil donat la seva reguera de lesions, però va ser vital en la capital andalusa per a posar contra les cordes al seu rival. La primera ocasió del partit va ser un tret seu des de la frontal als 20 minuts. L'únic que es va atrevir a trencar línies i oblidar la rigidesa dels esquemes i el respecte inicial.

53

Sevilla - Barça, en imatges

Nou minuts més tard, en una recuperació del Barça en el centre del camp, Messi ha acabat posant en les botes de Dembélé la possibilitat de definir en un mà a mà davant Bono. Els de Lopetegui han intentat despertar però no van reaccionar fins al segon acte.

El tècnic del Sevilla ha ficat tres canvis al descans i ha guanyat possessió, però ha estat incapaç de trobar el camí per a fer mal al Barça. Escudero ha tingut la millor ocasió amb un cop de cap potent després d'un centre de Suso. Abans, Dest l'ha estavellat en el pal amb violència i Jordi Alba ha estat a punt de rematar un centre magnífic de De Jong.

Malgrat la millora local, el Barça ha continuat sent mereixedor del triomf i ha generat més oportunitats. El propi Dembélé ha habilitat Messi en una jugada de molts quirats que no ha aprofitat l'argentí. Sí que ho ha fet en la recta final del xoc, quan només quedaven quatre minuts, i després de secundar-se en el jove Ilaix Moriba, un altre dels quals ha reclamat els focus.

Abans ho ha tornat a intentar un Sevilla sense el gas, ni el 'punch' que tant li caracteritza -obligat per la defensa poblada del Barça- i perquè el seu rendiment ofensiu ha estat el mínim. En-Nesyri ha aconseguit marcar després d'ajudar-se amb la mà en el control, d'igual manera que Lenglet, al qual també li han anul·lat un gol per fora de joc.

Sense més modificacions en el lluminós, i després del gol final de Messi, el Barça ha tancat una victòria (0-2) sense escarafalls ni lluentor, però més que interessant davant un rival molt potent, en un moment decisiu de la temporada, i abans que la Copa resolgui el seu primer finalista dimecres que ve. Hi ha Lliga i el Barça vol estar en la batalla.

FITXA TÈCNICA

--RESULTAT: SEVILLA FC, 0 - FC BARCELONA, 2 (0-1, al descans).

--ALINEACIONS:

SEVILLA FC: Bounou; Navas, Koundé, Diego Carlos (Rekik, min.46), Escudero; Fernando, Jordán, Rakitic (Óliver Torres, min.63); 'Papu' Gómez (Dalt, min.46), De Jong (Óscar, min.63) i Munir (En-Nesyri, min.46).

FC BARCELONA: Ter Stegen; Dest, Piqué (Araujo, min.67 (Umtiti, min.81)), Lenglet, Mingueza, Jordi Alba; Busquets, De Jong, Pedri (Ilaix, min.71); Dembélé (Braithwaite, min.81) i Messi.

--GOLS:

0 - 1, min.29, Dembélé.

0 - 2, min.86, Messi.

--ÀRBITRE: Hernández Hernández (C. Las Palmas). Va amonestar amb targeta groga a Fernando (min.31), Diego Carlos (min.38), Escudero (min.45), Rekik (min.47) al Sevilla FC; i a Messi (min.42) en l'FC Barcelona. A més, ha amonestat a Julen Lopetegui, tècnic del Sevilla, amb groga.

--ESTADI: Ramón Sánchez-Pizjuán.