Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu; Jaume Masferrer, que va ser el seu assessor; el conseller delegat del club, Óscar Grau, i el responsable dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti, segons han publicat diversos mitjans. Hi ha un dispositiu en marxa dels Mossos amb escorcolls a les oficines del club al Camp Nou i també en altres punts per l'anomenat cas 'Barçagate'. Els registres els ordena el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Aquest operatiu, en què ja s'han fet diverses detencions, està liderat per l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal.

Segons han explicat els Mossos, efectius de l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han fet les actuacions en virtut d'una investigació per presumptes delictes relatius al patrimoni i l'ordre socioeconòmic.

Les actuacions s'han traduït en les quatre detencions esmentades i en cinc entrades i perquisicions en diferents espais, tant de societats com de particulars, en recerca de material útil per a la investigació. Una d'aquestes entrades s'ha dut a terme en alguns departaments concrets de les oficines del Camp Nou.

La policia catalana ha volgut destacar "l'actitud i col·laboració" de l'entitat blaugrana tant en els registres que s'han fet avui com durant el transcurs de la investigació, una tasca que s'ha perllongat durant gairebé un any i que segueix activa.