Impulsat després d'haver-se classificat amb remuntada inclosa per a la final de la Copa del Rei, el Barcelona també aspira a agafar embranzida en la lluita pel títol de Lliga avui al camp d'un Osasuna que busca consolidar-se en el confort de la mitja taula i donar la sorpresa.

El Barça arriba al partit amb un gran estat anímic, després de remuntar un 2-0 advers de l'anada enfront del Sevilla. Aquest dimecres, els blaugranes van donar la volta a l'eliminatòria amb un 3-0 en un duel que se'n va anar a la pròrroga gràcies a un gol de Gerard Piqué en el minut 94.

A la Lliga el quadre català és segon a cinc punts del líder, l'Atlètic de Madrid, que té un partit menys. Enfront de l'Osasuna, els barcelonistes busquen una empenta en la lluita pel títol, tenint en compte que aquesta jornada l'Atlètic i el Reial Madrid poden deixar-se punts, perquè s'enfronten cara a cara.

No obstant això, l'equip té baixes, sobretot en defensa. La lesió de Gerard Piqué, que es va fer un esquinç en el genoll dret contra el Sevilla, se suma a les absències de Sergi Roberto i de l'uruguaià Ronald Araújo. En la parcel·la ofensiva, el tècnic barcelonista, Ronald Koeman, tampoc podrà comptar amb Philippe Coutinho ni Ansu Fati, encara que recuperarà Miralem Pjanic per al centre del camp.

L'Osasuna saltarà a la gespa del seu estadi amb la complicada missió de fer front a un equip que en les últimes jornades ha fet un pas cap a endavant, per la qual cosa els homes de Jagoba Arrasate hauran de realitzar un partit perfecte per treure els tres punts.