El Barça va complir (0-2) davant l'Osasuna ahir i avui veurà, amb els deures fets gràcies a un gol de Jordi Alba i un altre per Ilaix Moriba, el derbi madrileny que el pot acostar a l'Atlètic i estrènyer una mica més la lluita pel títol de Lliga. Els de Ronald Koeman no van fallar en l'exigència de sumar de tres en tres en la competició domèstica, per veure's a tir del cap amb 56 punts, pels 58 del líder blanc-i-vermell, amb dos partits més. Després de la remuntada agònica però plena d'eufòria davant el Sevilla per ser en la final de Copa, el Barça va doblegar un Osasuna que no es va rendir.

No va haver-hi ressaca però tampoc va ser un cicló el quadre català. Koeman no va moure el seu onze tipus, amb Griezmann per Dembélé, sense desgastar energia però conscient que no poden fallar si volen lluitar per la Lliga. Osasuna va mossegar però no va veure porteria davant Ter Stegen i va voler pressionar d'inici.

El partit va començar obert, amb Calleri aguantant bé la pilota per donar opcions als locals. Així la va tenir Kike Barja, que

va obligar a una gran aturada de Ter Stegen a la primera gran ocasió a El Sadar. Messi va engreixar la maquinària culer i també com a punta. L'argentí va portar l'esglai al cos dels navarresos amb un u contra u davant Herrera que, si no hagués estat per fora de joc, hagués acabat amb el meta expulsat. A la mitja hora, el ´10' va trobar el seu soci Alba i el lateral va afusellar el 0-1.

Rubén García va tenir la resposta local, després d'un gran control, però la seva rematada va ser al ninot. Ter Stegen va salvar els de Koeman, en un matx massa obert per al que es jugava el Barça. Després del descans, el conjunt blaugrana va voler lligar més en curt el partit, manar més, i el va aconseguir amb el treball que va exigir l'entrada de Dembélé i la possessió amb Pedri.

El francès es va associar amb Messi, que va tenir una bona oportunitat en la represa, i va ficar enrere els de Jagoba Arrasate. El Barça va viure més còmode el segon temps fins que va tornar a aparèixer Calleri, amb una rematada que se'n va anar per molt poc. Va ser l'últim servei de l'exdavanter de l'Espanyol, substituït igual que Rubén García. Sense els seus dos millors homes, el quadre local no va arribar igual a la meta rival.

Adrián López i Budimir amb prou feines van generar perill i, en el minut 83, el jove Ilaix Moriba, amb molta qualitat en la frontal en el seu primer gol culer, va rubricar la vuitena victòria a domicili del Barça. Ilaix va controlar amb la dreta, va retallar i va enviar la pilota a l'escaire per certificar un triomf. Amb els tres punts al sarró, l'atenció se centra totalment en les eleccions d'avui. La pròxima cita també és grossa, el repte dimecres de remuntar l'1-4 en Champions al PSG.