Jaume Giró, la persona destinada a ser el vicepresident econòmic de la nova junta directiva de Joan Laporta, finalment va decidir no formar-ne part «per motius professionals», segons un comunicat que va emetre aquest dissabte la candidatura vencedora de les eleccions a la presidència del FC Barcelona. El seu substitut serà Eduardo Romeu.

El director general de la Fundació Bancària La Caixa entre 2014 i 2019 va ser una de les persones importants de la candidatura de Joan Laporta. Segons el comunicat, «Joan Laporta coneixia la decisió de Jaume Giró des de fa dies i de mutu acord van decidir comunicar-ho després d'una reunió de l'equip de la candidatura». De tota manera, el text explicava que Giró «continuarà col·laborant i donant ple suport al futur president del Barça de forma externa i sense cap vinculació comercial ni econòmica amb el club».

Tot i així, ahir al vespre es va fer públic qui serà la persona escollida per substituir Giró en la funció d'home fort econòmic de la directiva. Es tracta d'Eduard Romeu Barceló, vicepresident de la companyia Audax Renovables, una empresa d'energia verda amb seu a Barcelona. Romeu no va formar part de la candidatura Estimem el Barça, clara guanyadora de les eleccions celebrades el passat diumenge 7 de març.