L'elit del ciclisme participarà en l'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya que aquest dimarts viurà la seva segona etapa a Banyoles amb una contrarellotge individual. El recorregut, de 18,5 km i amb sortida i arribada a Banyoles, transcorrerà per la capital del Pla de l'Estany i Fontcoberta.

Un total de 175 ciclistes prendran la sortida de la Volta dilluns a Calella repartits en 25 equips professionals de l'UCI WorldTeam i l'UCI ProTeam. En destaquen Richard Carapaz, Cris Froome, Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler i David de la Cruz. La contrarellotge tindrà la sortida i la meta a l'avinguda de la Farga i seguirà les condicions marcades pels protocols sanitaris. El públic no podrà accedir a La Farga per evitar aglomeracions i preservar la bombolla que formaran corredors, personal dels equips i organitzadció.

El pas de la Volta per Banyoles comportarà afectacions importants en la mobilitat que s'afegiran al tall de circulació d'un tram del carrer Països Catalans que està en obres de fa unes setmanes. De les 9 del matí a les 7 de la tarda es tallarà el trànsit a l'avinguda de la Farga i a la dels Països Catalans. A partir de la 1 i fins a les 5 de la tarda es tallarà el transit en tot el recorregut de la contrarellotge des de l'avinguda de la Farga, passant pel darrer tram de la carretera de Vilavenut fins a Fontcoberta i de tornada a Banyoles, el recorregut passarà per la carretera de Figueres, la C-150a, circumval·lació de l'Estany, Passeig Dalmau, Passeig de la Puda, carrer Antoni Maria Rigau, carrer Puig d'en Colomer, Pintor Pigem, passeig Mn. Lluís Constans entre el carrer Pintor Pigem i plaça Països Catalans.