El català Marc Márquez es perdrà la primera carrera del Mundial de MotoGP 2021, que comença el cap de setmana vinent al circuit de Qatar de Losail, "per no posar en risc l'húmer en alta competició", ha anunciat aquest dilluns l'equip Repsol Honda.

"En la revisió realitzada al pilot català per l'equip mèdic dirigit pels doctors Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña i integrat pels doctors De Miguel, Ibarzabal i García Villanueva, a les 15 setmanes de la cirurgia del seu húmer dret s'ha constatat una bona resposta clínica després de la intensificació de l'entrenament", explica el comunicat.

"No obstant això -afegeix-, considerant el temps d'evolució i l'estat actual del procés de consolidació òssia, els metges consideren prudent i necessari no accelerar el retorn als circuits després de tant temps inactiu, per evitar així posar en risc l'húmer de Márquez en l'alta competició. El pilot de l'equip Repsol Honda se sotmetrà a una altra revisió mèdica el dilluns 12 d'abril", ha anunciat l'equip motociclista.

Márquez considera que és la millor decisió. "Els metges m'han aconsellat que el més prudent era no participar al Gran Premi de Qatar i continuar amb el pla de recuperació que hem seguit en les últimes setmanes. M'hagués encantat poder participar en la carrera inaugural del Campionat del Món, però haurem de seguir treballant per poder recuperar les condicions òptimes que ens permetin tornar a la competició", ha afirmat.