El ciclista colombià Esteban Chaves es va imposar ahir en l'etapa reina de la Volta a Catalunya, de 166,5 quilòmetres entre Ripoll i Port Ainé, i segueix com a líder en la general l'anglès Adam Yates (Ineos) per davant del seu company d'equip, l'australià Richie Porte, amb 45 segons de diferència.

Chaves va ser l'únic que va aconseguir trencar el domini d'Ineos en l'ascensió final a Port Ainé, en la qual l'equip anglès va aconseguir controlar la general sense massa problemes. Michael Woods (Israel Start-Up Nation) i Geraint Thomas (Ineos) van ser segon i tercer en l'etapa, respectivament, a set segons del guanyador en un grup on també hi era Alejandro Valverde (Movistar), sisè en l'etapa i quart en la general, a 1 minut i 3 segons d'Adam Yates. Ineos ocupa ara mateix les tres posicions del podi en la general. Avui cinqueta etapa, de mitja muntanya entre La Pobla de Segur i Manresa.

Etapa: 1. Esteban Chaves, 4:29.47; 2. Michael Woods, a 7 seg; 3. Geraint Thomas, mt; General: 1. Adam Yates, 14:14.15; 2. Richie Porte, a 45 seg; 3. Geraint Thomas, a 49 seg.