Francesco Bagnaia (Ducati) es va fer amb la pole ahir en el Gran Premi de Qatar, que dona el tret de sortida a la temporada del Mundial de MotoGP. El pilot italià va superar les Yamaha del francès Fabio Quartararo i el roscin Maverick Viñales, segon i tercer, respectivament. Bagnaia va sorprendre amb un espectacle (1:52.772) en la segona sortida a pista dels pilots de la categoria reina a la Q2. L'italià va dur la Ducati a la primera posició, com molts podien esperar però sent Jack Miller l'artífex. L'australià sortirà finalment cinquè, en una sessió molt atapeïda.

Així està MotoGP, en un segon amb tots els aspirants a la pole. Bagnaia va confirmar que la temporada tindrà oportunitats per a tots, aconseguint la primera pole a MotoGP. Per la seva part, les Yamaha, que venien de quatre en les últimes quatre cites en Losail, van demostrar també el seu gust pel circuit de Qatar completant la primera línia.

Viñales va enfilar el tercer lloc amb la bandera a quadres traient-ne el seu excompany Valentino Rossi (Petronas Yamaha), que va enganxar-se a la roda de Bagnaia, pilot de la seva acadèmia, per estar entre els més ràpids. Mentrestant, el vigent campió el món, Joan Mir (Suzuki), només va poder ser desè.

Mir sortirà per darrere d'Aleix Espargaró (Aprilia) i el seu company Àlex Rins, els qui van aconseguir el vuitè i novè millor temps. D'altra banda, Pol Espargaró va poder estar en aquesta Q2 a la seva estrena amb el Repsol Honda però sortirà dotzè.

El debut d'Arenas a Moto2

El gironí Albert Arenas va arrencar la seva aventura a Moto 2 amb un gust amarg. I és que sortirà des de la posició número vint-i-tres al Circuit de Losail. El britànic Sam Lowes (Kalex) arrencarà des de la posició de privilegi a Moto2, comandant una primera fila en la qual l'acompanyaran l'espanyol Raúl Fernández (Kalex) -que com el gironí també s'estrena a la categoria- i el neerlandès Bo Bendsneyder (Kalex), segon i tercer respectivament a la Q2.

L'anglès, que el curs passat va lluitar pel títol de la categoria intermèdia fins al final, va confirmar el seu domini durant la pretemporada i també ahir marcant un 1:58.726 que va resultar imbatible per a la resta de la graella.

Mentrestant, a Moto3 va ser Darryn Binder (Honda) qui va emportar-se la primera pole. El pilot sud-africà va ser el millor crono, en una sessió en la qual l'espanyol Izan Guevara (Gas Gas), debutant en el campionat, va completar una espectacular actuació que li permetrà sortir segon. Guevara, de 16 anys, va saber aprofitar la seva oportunitat per a acompanyar Binder en una primera fila que completarà John McPhee (Honda).