La Generalitat valenciana sancionarà el futbolista del Reial Madrid després de la difusió pública de la seva fotografia en companyia de la seva família a la platja. Fonts de l'administració autonòmica van anunciar ahir l'obertura d'un expedient informatiu que derivarà en la corresponent multa a conseqüència de la infracció de les restriccions aprovades per la Conselleria de Sanitat per a combatre la pandèmia».

El trencament del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana podria ser sancionat basant-se el decret llei 11/2020 de règim sancionador contra els incompliments de les mesures contra la Covid-19.

L'incompliment d'una ordre general de confinament decretat és una infracció lleu prevista a l'article 5.5 del decret llei, que són sancionades amb imports que van dels 60 als 600 euros.

A més es podria proposar sanció també per no portar la mascareta, que és obligatòria en espais púbics. Aquesta proposta de sanció està fixada amb un import de 100 euros.

El jugador brasiler de Reial Madrid i segon capità del club blanc va passar diumenge a València després de no haver partits de Lliga ni anar a jugar amb la selecció brasilera. D'aquesta manera, el jugador es va saltar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i va gaudir de les seves platges, tot i les restriccions del coronavirus.

Després dinar en un conegut restaurant valencià, el futbolista es va deixar veure pel Passeig Marítim de la Malva-rosa, amb els seus dos fills i la seva dona. De fet, el mateix Marcelo va pujar una foto a les seves xarxes socials presumint de viatge i de família, però sense mascareta: «diumenge al sol», va titular la publicació l'internacional del Reial Madrid.