La Unió Esportiva Figueres ha presentat aquest dijous a la tarda a l'Estadi de Vilatenim al nou entrenador del primer equip, Moisés Hurtado. L'exjugador de l'Espanyol, de 40 anys, substitueix en el càrrec a Albert Parés pel que queda de temporada.

Hurtado tindrà com a tècnic ajudant el figuerenc Albert Moñino, exjugador de la Unió. Els dos van coincidir al cos tècnic del juvenil A de l'Espanyol la temporada 2018/19.

L'entrenador s'ha mostrat agraït «al club per la confiança. El Figueres és un històric del futbol català». Ha afirmat arribar motivat davant el repte de no perdre la categoria, «és clar que és un repte complicat, però és una motivació més». Hurtado ha explicat que farà «una anàlisi del què necessita la plantilla» i que modificarà el que s'hagi de fer «perquè l'equip sigui competitiu i aconseguir, partit a partit, l'objectiu que volem».

Moisés Hurtado va ser jugador professional en diferents clubs com l'Espanyol, el Granada o l'Olympiakos, entra altres. El sabadellenc també va formar part de la plantilla del Girona des del gener de 2013 fins a la seva retirada, el 2014.

Narcís Bardalet, el president de l'entitat, s'ha mostrat content i il·lusionat per l'arribada del nou tècnic «Hem pactat 10 partits i tant de bo que al final de la temporada ens uneixi una alegria, que és la salvació de l'equip. Sé que la pots aconseguir», ha conclòs, dirigint-se al tècnic.

Hurtado dirigirà avui el seu primer entrenament i debutarà el proper cap de setmana a la fase de permanència, que encara s'ha de sortejar. El Figueres haurà d'evitar els sis últims llocs de deu places per evitar baixar a Primera Catalana. Els blanc-i-blaus es veuran les cares, a doble partit, contra la Muntanyesa, Igualada, Valls i amb dos rivals més: Santfeliuenc, Pobla de Mafumet o Castelldefels. La resta dels equips que completaran la classificació, però contra qui el Figueres no s'hi haurà de tornar a enfrontar, són Peralada, Sants, Horta i Banyoles.

El Figueres va començar aquesta temporada amb Javi Salamero a la banqueta i fa un mes el tècnic aragonès va presentar la seva dimissió davant els mals resultats de l'equip. El fins aleshores tècnic ajudant, Albert Parés, va passar al capdavant, però després de la derrota, diumenge passat, davant el Sant Andreu, el club va creure oportú incorporar un nou entrenador.