Convertir els reptes en oportunitats. D'això es tracta. La LloretTrail va desafiar ahir una altra vegada la pandèmia del coronavirus amb la seva segona edició -la primera va ser al setembre de 2020, també en temps de covid. Un total de 1.010 corredors de fins a 17 països diferents van gaudir d'una gran jornada de trail per les comarques gironines.

La cursa de muntanya, organitzada per la Sansi amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar i Diputació de Girona, va disputar-se sobre un recorregut de de 5,2 i 13,9 km. La LloretTrail comptava amb l'autorització de la Federació Catalana d'Atletisme i la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física.

La victòria de la categoria masculina en els 13 km es va quedar a casa amb el triomf del lloretenc Jonathan Romeo, que va imposar-se amb 59:09 per davant del l'internacional letó Dimitrijs Serjogins (1.01:03) i l'olímpic Ángel Mullera, tercer. Mentre que en els 5 km, el guanyador va ser el mateix Serjogins. El letó va fer les dues distàncies amb una hora i mitja de diferència, imposant-se amb 19:57 per davant de l'atleta de l'Espanyol Josep Diaz Carretero i Carlos Gamez, tercer.

D'altra banda, a la categoria femenina va coronar-se en els 13 km la campiona catalana Núria Gil amb 1.09:07. Van seguir-la les atletes internacionals Anna Comet i Sheila Avilés. Als 5 km, la victòria va ser per a l'atleta de Letònia Kitija Valtere amb 24:38 per davant de la colombiana Jackeline Gomez.

Més que destacables són els més de mil dorsals que van córrer a la LloretTrail. La cursa va comptar amb totes les mesures de seguretat. Un exemple va veure's a les sortides, que van ser esglaonades, complint el distanciament entre corredors requerit en el moment de l'esdeveniment.

Els premis van entregar-los Ana García Castany, regidora d'esports de Lloret de Mar, i Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme.