Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Alpine) no van aconseguir accedir aquest dissabte a la Q3 del Gran Premi d'Emília-Romanya, segona cita del Mundial de Fórmula 1, després d'aconseguir l'onzè i el quinzè temps, respectivament, mentre que l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir la seva primera pole del curs.

Els dos pilots espanyols van completar la seva última volta amb pneumàtic nou tou, però no van aconseguir el premi que sí que van assolir els seus companys d'equip. Va ser el cas de Leclerc, que va arribar a establir el tercer millor temps en la Q2, i d'Esteban Ocon, que va finalitzar amb la novena plaça abans de l'assalt final en el circuit Autodromo Enzo i Dino Ferrari.

El més ràpid en la Q2 va ser Sergio Pérez (Xarxa Bull Racing), avantsala de la seva gran actuació en la Q3, encara que el mexicà no pogués validar aquesta posició i quedar-se amb la primera pisició. En aquestes, va aparèixer un Hamilton molt serè i calculador que va aconseguir quedar primer i establir una nova pole en la seva carrera, la xifra més alta de la història.

D'altra banda, ahir es va fer oficial que el Gran Premi de Montmeló dels dies 7,8 i 9 de maig serà sense públic per decisió expressa del Procicat.

Graella de sortida: 1. Lewis Hamilton (Mercedes),1:14.411; 2. Sergio Pérez (Red Bull), a 0.035; 3. Max Verstappen (Red Bull), 0.087; 4. Charles Leclerc (Ferrari), a 0.329; 5. Pierre Gasly (AlphaTauri), a 0.379; 11. Carlos Sainz (Ferrari); 15. Fernando Alonso (Alpine).