El francès Fabio Quartararo (Yamaha) va aconseguir la seva segona victòria consecutiva després d'imposar-se en el Gran Premi de Portugal i, gràcies a això, és el nou líder del Mundial de MotoGP després que s'hagin celebrat tres curses. Una carrera especial per Marc Márquez (Repsol Honda), que reapareixia després de nou mesos d'inactivitat i va acabar setè. D'altra banda, Maverick Viñales (Yamaha) va acabar en l'onzena posició després de fer una mala sortida. El pilot de Roses és tercer del Mundial a 20 punts del líder, Quartararo.

El francès va aconseguir una victòria inapel·lable i en solitari, mentre que la resta de posicions de podi van ser més disputades. Es van barallar per elles, Pecco Bagnaia (Suzuki), Joan Mir (Suzuki) i Franco Morbidelli (Yamaha), que van travessar la línia d'arribada en aquest ordre. Darrere d'ells van arribar Brad Brinder (KTM), cinquè, i Aleix Espargaró (Aprillia), sisè. Mentre que la setena plaça de Márquez va resultar èpica i el patiment passat aquests nou mesos per la lesió es van convertir en llàgrimes de satisfacció un cop va rebre els aplaudiments de tot el seu equip quan va entrar al garatge després d'acabar la cursa. Una mostra inequívoca de tots els nervis i pressió que el vuit vegades campió del món de motociclisme s'havia tret ja de sobre.

Quartararo es va posar líder de la cursa a la vuitena volta i a partir d'aquí ja ningú li va poder qüestionar aquesta primera posició. Álex Rins (Suzuki) va ser el primer a intentar seguir el ritme del francès, però el seu intent va ser nul, fins al punt que va acabar per terra. Quartararo anava de volta ràpida en volta ràpida, fins al punt que el triomf estava sentenciat i només Bagnaia, Mir, Morbidelli i Zarco (Ducati) -que també va caure- ja només van poder lluitar per acabar segon.