La Unió Esportiva Figueres va perdre per 2-1 al camp de la Pobla de Mafumet a la tercera jornada de la fase per la permanència a Tercera Divisió per un gol en el temps de descompte. Els figuerencs perdien 1-0 al descans, però van reaccionar mitjançant Ivan Vidal. Tanmateix, després de tenir opcions de capgirar el marcador, van rebre el segon gol local al minut 91. La derrota del Sants contra el Santfeliuenc per 2-0 fa més dur el cop, tot i que és un pas enrere en la pugna per salvar-se del descens a Primera Catalana.

Sense els lesionats Marc Bech, Pol Tarrenchs i Maureta, i amb l'absència per sanció de Jorge Torres, el Figueres volia allargar la imbatibilitat en la fase de salvació en un camp on no havia perdut en cap de les últimes sis visites. Malgrat les estadístiques, un error defensiu en el minut 28 el va aprofitar Oscar Gómez per situar l'1-0 a favor dels tarragonins. Pepu Soler i Medina van haver de ser substituïts per lesió.

A la represa, el Figueres va sortir més endollat a la recerca de l'empat. El va aconseguir al minut 58 amb un bon cop de cap del reusenc Ivan Vidal després d'una gran centrada d'Ousman per la dreta. El gol va animar els alt-empordanesos, que van fregar l'1-2 amb xuts de Treviño i Valverde. Quan la Unió estava a prop de marxar amb un punt positiu, un potent xut d'Argilaga des de fora l'àrea en el 91 ho va frustrar.

Albert Moñino, segon entrenador figuerenc, va assegurar: «És dur perdre així, marxem amb cara de tontos. Ha estat el millor partit de la fase de la salvació, generant ocasions, però se'ns ha escapat per dues jugades aïllades».

Malgrat la derrota, els empordanesos segueixen enfilats a la lluita per la permanència en una lligueta que condemnarà quatre equips. El proper partit del Figueres serà el diumenge 2 de maig a Vilatenim davant el CF Muntanyesa.