La catalana Paula Badosa ha celebrat la seva invitació al Mutua Madrid Open amb una victòria convincent en primera ronda contra la txeca Barbora Krejcikova, per 6-1 i 7-5 .

La seva propera rival serà la suïssa Jil Teichmann, que va deixar fora del torneig la ucraïnesa Elina Svitolina, quarta favorita.

Després de fer aquesta temporada semifinals a Lió i Charleston, Badosa va arribar a Madrid en el lloc 62 del rànquing i disposada a confirmar a la Caja Mágica el seu bon moment.

Davant la 39a del món va donar un cop d'efecte amb una primera màniga inapel·lable. Però la reacció de Krejcikova, ex número u mundial en dobles, havia d'arribar i ho va fer amb el canvi de set.

Va ser la txeca la que va signar el bo i el dolent durant gran part del segon parcial. Ambdues van aguantar fins al 5-5, quan Badosa va veure arribat el moment d'intentar un 'break' que seria gairebé definitiu.

Va forçar tres errors greus de la de Brno -una deixada, una bola al passadís i una rematada fora-, que també va cometre una doble falta i va cedir el seu servei.

El guió del partit encara reservava una última dosi de suspens: un 0-40 per Krejcikova que semblava encaminar el set al 'tie-break'.

Però un punt directe de servei, una bola de la txeca a la xarxa i un revés paral·lel inassolible de Badosa van anivellar el joc. Amb una gran dreta croada es va llaurar la seva primera bola de partit i la va confirmar amb un bon servei que el seu rival va restar a la xarxa.

Krejcikova va aconseguir la setmana passada els vuitens de final del torneig d'Istanbul, però en la primera ronda de Madrid una convidada de categoria com Badosa li va tallar el pas en el seu primer compromís.