El Barcelona va fer efectiva ahir divendres l'opció d'extensió del contracte del defensa Óscar Mingueza que tenia fins al juny del 2023 i la seva clàusula de rescissió se situa en cent milions d'euros, segons va informar el club.

Mingueza (Santa Perpètua de Mogoda, 1999) va debutar amb el primer equip el 24 de novembre del 2020, en un partit de la fase de grups de la Lliga de Campions contra el Dinamo de Kíev, on els culés van vèncer per 0-4 i es va estrenar amb una assistència de gol a Martin Braithwaite.

Des de llavors, el defensa ha jugat 36 partits en el primer equip (24 en laLiga, cinc en Champions i en Copa del Rei i dos en la Supercopa d'Espanya) i s'ha convertit en un dels fixos en l'esquema de tres centrals de Ronald Koeman. En aquests partits, el dorsal 28 del Barça ha anotat dos gols (tots dos en la Lliga) i ha repartit tres assistències. A més, dels 36 partits disputats, ha estat titular en un total de 30 (2.692 minuts).

Óscar Mingueza és un producte genuí de la Masia. Va ingressar en l'equip prebenjamí i va debutar amb el filial, el Barcelona B, amb disset anys. Al novembre, Koeman es va fixar en ell i des de llavors és un fix en les seves alineacions, tot i que dijous, en la traumàtica derrota contra el Granada (1-2) que complica moltíssim la lliga al Barça, va fallar en el primer gol de l'equip andalús. El Barça no té temps per lamentar-se perquè demà se la juga a Mestalla contra el València (21h), sabent ja què hauran fet l'Atlètic i el Madrid, que juguen avui.