L'Espanyol haurà d'esperar-se una setmana més per celebrar l'ascens a Primera però si avui tomben el Màlaga a casa (16 h), els homes de Vincente Moreno ho tindran a tocar. Per haver festejat l'èxit avui els calia guanyar i que l'Almeria, que ahir va empatar, i el Leganés, que rep l'Sporting, perdessin. La diferència pot seguir creixent i la celebració podria arribar la setmana que ve a Saragossa a domicili.

«El que depèn de nosaltres és guanyar el partit de demà (avui). El Màlaga és un gran equip. No serà gens fàcil, ens posarà les coses molt complicades. Hem d'estar centrats en això», comentava Vicente Moreno a la roda de premsa prèvia al partit d'aquesta tarda, intentant evitar que l'eufòria entri al vestidor quan es veu l'ascens tant a prop. «El Màlaga té les mateixes victòries fora de casa que nosaltres. Estan fent un gran treball i té molt de mèrit. Demà ens espera un partit molt complicat», descrivia l'entrenador.

Per avui Vicente Moreno no podrà comptar amb el lateral Miguelón. Amb qui sí que ho podrà fer és amb el davanter xinès Wu Lei que es perdrà el final de temporada ja que se'n va amb la selecció absoluta de la Xina a mitjans del mes de maig. Amb una victòria els catalans traurien ja 14 punts a l'Almeria, i només en quedarien 15 en joc. Caldrà veure també què fa el Leganés, quart, contra l'Sporting. El segon lloc l'ocupa el Mallorca, que ahir es va desfer del Mirandés, i sembla l'altre gran candidat a pujar directe.