El Barça va anunciar ahir que rescindirà el contracte del seu entrenador de futbol sala, el gironí Andreu Plaza, al final de la present temporada, en la qual l’equip encara lluita pel títol de Lliga. Plaza fa nou campanyes que és a la secció blaugrana, quatre de les quals com a tècnic del filial i les cinc últimes liderant el primer equip.

El preparador català ha guanyat en aquest període de temps una Lliga de Campions (2019-20), una Lliga (2019-20), tres Copes del Rei (2017-18, 2018-19, 2019-20), dues Copes d’Espanya (2018-19, 2019-20) i una Supercopa d’Espanya (2018). El Barça ha perdut aquest curs les finals de la Supercopa, de la Copa d’Espanya i de la Lliga de Campions, a més d’haver-se quedat fora de la final a quatre de la Copa del Rei.

Tot i això, el conjunt blaugrana encara està viu en la lluita per la Lliga, competició en què és cinquè a dues jornades del final de la fase regular, prèvia a les eliminatòries pel títol. Pròximament el club organitzarà una roda de premsa «per agrair a Plaza públicament la feina feta durant aquests anys».

Javi Rodríguez, l’entrenador de l’Industrias Santa Coloma, és el candidat més ben posicionat per rellevar Plaza. També deixa el club Txhus Lahoz, mànager esportiu de la secció.