Jordi Cruyff (Amsterdam, 1974), fill de Johan Cruyff i exjugador del Barça, és el nou reforç per a la secretaria tècnica del nou projecte de Joan Laporta després que aquest dijous hagi signat el seu contracte a les oficines del club blaugrana.

Cruyff farà d'assessor a l'àrea de futbol a partir de l'1 d'agost i així estarà a les ordres del secretari tècnic Ramon Planes i de Mateu Alemany, el director de futbol des que Laporta va guanyar les eleccions a la presidència.

L'arribada s'ha produït tot i que Cruyff encara està vinculat al Shenzen FC xinès, al qual ha entrenat des de setembre de 2020 i amb el que acabava contracte a finals d'aquest 2021. Abans va ser seleccionador d'Equador sense arribar a debutar en un partit i la seva etapa més longeva com a tècnic va tenir lloc al Maccabi Tel Aviv d'Israel, al que va entrenar en 57 partits.

En el Maccabi prèviament també va estar en els despatxos, exercint de secretari tècnic des de la temporada 2012-2013 fins a la 2016-2017. El mateix càrrec va tenir a l'AEK Larnaca xipriota durant els cursos 2010-2011 i 2011-2012.

Durant la campanya electoral a les eleccions a la presidència del Barcelona el nom de Jordi Cruyff va estar relacionat amb la candidatura de Víctor Font. De fet, el presidenciable de Granollers el va situar com a director esportiu en la presentació del seu organigrama esportiu.

D'altra banda, ben coneguda és la figura de mentor que Johan Cruyff va dur a terme amb Joan Laporta durant el seu primer mandat en el Barça i la gran relació que manté el dirigent amb la família Cruyff actualment. De fet, des que és president en diferents ocasions ha explicat que el Johan el segueix inspirant després de la seva mort a l'hora de prendre decisions.