La gironina Paula Badosa ha remuntat un partit dur contra la romanesa Ana Bogdan, que ha tingut una bola de partit, per acabar imposant-se 2-6, 7-6(4) i 6-4 en 2 hores i 51 minuts per accedir, per segona vegada consecutiva, a quarts de final de Roland Garros.

Als seus 23 anys, la de Begur s'ha imposat en un dels partits més durs de la seva carrera davant la número 102 del rànquing, de 28 anys, que ha desplegat un joc molt per sobre del seu nivell.

Bodgan va superar la primera ronda després de guanyar a una jugadora rescatada de la fase prèvia i no va haver de jugar la segona, beneficiada per la retirada de la japonesa Naomi Osaka, amb problemes psicològics i després d'haver provocat una gran polèmica per la seva negativa de respondre a la premsa.

Badosa ha après a sobreviure davant una rival aguerrida, que ha efectuat un enorme partit, sòlida des del fons de la pista, ràpida de cames per arribar a totes les boles, el que ha estat a punt de posar a Badosa al límit.

D'aquesta manera se li ha escapat fàcilment el primer set, i en el segon, més igualat, ha tingut moments de tensió, ha remat a contracorrent i ha hagut de remuntar una bola de partit en l'onzè joc per forçar el desempat, en el qual s'ha imposat.

Durant el tercer set, els nervis han estat constants i també les alternatives, encara que finalment ha estat la gironina la que s'ha endut el partit.

Badosa s'enfrontarà a la txeca Marketa Vondrusova per un lloc als quarts de final del torneig, els primers que jugaria en un Grand Slam. Vondrusova ha superat a l'eslovena Polona Hercog a vuitens per 6-3 i 6-3.