L’ex-director general del FC Barcelona, Òscar Grau, i l’exdirector dels serveis jurídics, Román Gómez-Ponti, van assenyalar ahir l’expresident Josep Maria Bartomeu com l’ideòleg i la seva mà dreta, Jaume Masferrer, com l’executor, en el BarçaGate, segons va revelar una dels acusacions populars del cas.

Grau i Gómez-Ponti van declarar davant el jutjat d’instrucció número 13 de la capital. Segons Felipe Izquierdo, l’advocat del col·lectiu «Cor Blaugrana» que està en la causa com a acusació popular, tots dos van manifestar que els treballs relacionats amb el Barçagate «van ser encàrrecs directes que els va donar Bartomeu».

D’altra banda, segons l’acusació popular, Grau i Gómez-Ponti van apuntar a suposats atacs a les xarxes socials del Barça durant l’època del referèndum de l’1-O com l’origen de la contractació de les empreses de Carlos Ibáñez. A més, l’auditoria de PwC va costar al club 600.000 € i el departament de Compliance (encarregat de vetllar pel bon funcionament dels processos interns de l’entitat) «era un desastre».