L’Uni va afegir ahir una peça més a la plantilla per a la temporada vinent. No és tracta d’un efectiu més sinó d’un fitxatge d’impacte: Michaela Onyenwere, aler pivot d’1,83 metres, formada a la prestigiosa UCLA i que actualment està competint a la WNBA amb el New York Liberty amb uns números que l’han convertida en candidata a guanyar el premi a la rookie de la temporada de la Lliga. Un fitxatge, sens dubte, de luxe per fer pujar encara més el nivell de l’Spar per a l’exercici 2021-22. Onyenwere, de 21 anys, té el passaport nigerià i per tant en condició de cotonou podrà jugar sense problemes a la Lliga Femenina. A l’Eurolliga tanmateix, la reglamentació no permet tres estrangeres i Alfred Julbe haurà de fer rotacions entre Onyenwere i les altres dues nord-americanes, Burke i Gardner.

La nova jugadora de l’Uni està signant, en la seva primera temporada a la WNBA una mitjana de 11,4 punts i 3,1 rebots per partit. Formada a UCLA, Onyenwere ha estat seleccionada aquest any pels New York Liberty en la 6a posició de la primera ronda del Draft 2021 de la WNBA. Fa una setmana, va ser notícia per signar el seu rècord personal (29 punts) contra Atlanta Dream. «Ens i·lusiona moltíssim des del club signar-la. Ens encanta veure que està fent la seva primera temporada a la WNBA i que estigui fent grans actuacions. El que perfilàvem que podia ser un fitxatge que ens ajudaria veiem que serà una jugadora molt important»,explicava ahir el màxim responsable esportiu de l’Spar Girona, Pere Puig. En aquest sentit, el club va explicar que Onyenwere ha signat per a tota la temporada però que, d’acord amb la jugadora, l’Uni preveu l’opció de tallar el contracte en funció de l’evolució de les finances de l’entitat gironina.

Amb l’arribada d’Onyenwere, l’Uni ja disposa d’onze jugadores per encarar la pròxima temporada: Soler, Reisingerova, Eldebrink, Labuckiene, Flores, Palau, Burke, Drammeh, Gardner, Iho López i Onyenwere.