El Pati de les Magnòlies de l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona acull aquest vespre a les nou l’acte d’homenatge a les 15 persones que enguany reben les Medalles de l’Esport. Els guardons s’atorguen anualment per la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat amb la col·laboració de la Diputació de Girona a persones amb papers destacats en diverses modalitats esportives de les comarques gironines. Entre els guardonats d’enguany hi ha personatges vinculats al bàsquet, atletisme, handbol, ciclisme, tennis o escalada i excursionisme, entre d’altres. A l’acte d’avui hi assistirà la nova Secretària General de l’Esport, la gironina, Anna Caula, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols.

Les Medalles de l’Esport arriben aquest any a la 40a edició i són els premis més antics d’aquest tipus que es concedeixen a Catalunya. Aquest reconeixement va néixer el 1980 quan la Representació Territorial de la Generalitat va decidir homenatjar totes aquelles persones que, de manera anònima i desinteressada, havien treballat o treballaven per l’esport. Així van néixer uns guardons que des de la seva fundació ja han reconegut un total de 653 persones d’arreu de les comarques gironines i de modalitats esportives ben diferents.

Entre els premiats d’aquesta edició hi ha tres representants de l’atletisme: Joan Cardona (Llambilles), Rosa Escribano (Mont-ras), Joan Llavero (Caldes de Malavella) i tres més del bàsquet: Cari Nicolás (Palamós), Josep Pérez (Blanes) i Jaume Quintana (Santa Cristina d’Aro). També està vinculat a l’Atletisme, Josep Colón (Salt), que també ha estat relacionat amb l’hoquei patins i la lluita. D’altres guardonats aquesta edició són Xavier Ponsatí de la Bisbal d’Empordà (Tennis), Jordi Recasens de la Cellera de Ter (Futbol), Octavi Galceran de Llívia (Esquí de fons i Muntanya) o Josep Maria Esteva de Sant Feliu de Guíxols (Triatló), entre altres.