El CEB Girona pot ser a dos partits de fer història. L’equip de Marc Serra pot acompanyar el Bisbal i el Quart a Lliga EBA si guanya la Final a Quatre de Copa Catalunya, que avui arrenca al pavelló de Navàs. El primer obstacle serà aquesta tarda contra el Ripollet (18.10 h / La Xarxa), un rival temible però que no fa tirar enrere als gironins. I menys encara després de la gran temporada que han fet, traient petroli a la defensa amb 60 punts encaixats. «L’equip arriba bé amb molta il·lusió i ganes de tirar-ho endavant. Quan arribes a una fita com aquesta sempre ho fas crescut», assegura el tècnic, que podrà disposar de tota la plantilla.

Sobre el Ripollet, Serra recorda que «tenen molt talent, amb molts punts a les mans». «Juguen un joc molt ràpid i intenten tenir el màxim de possessions possibles amb una mitjana de 85 punts anotats per partit. Anoten molt de tres i són jugadors molt polivalents. Sobretot, Vilanova, Ortega i Quirós, que són determinants. Haurem de seguir amb la solidesa defensiva sense renunciar a córrer, però no entrar en el seu joc. Volem controlar bé el ritme del partit», comenta.

El CEB Girona podrà comptar amb el suport de l’afició després que s’hagi permès que cada entitat porti fins a 160 persones al pavelló de Navàs. «Es desplaça força gent. Comptar amb gran part de la massa social, que són gent relacionada amb el club i que s’identifica amb el club, serà un punt a favor», explica.

Passi el que passi, Serra creu que arribar fins aquí és «tot un èxit»: «Cap jugador, excepte un (Albert Agustí amb el Salt la temporada 2013-14), ha arribat mai a una Final a Quatre de Copa. Els altres equips tenen jugadors més veterans i amb experiència en fases d’ascensos. Pensem que és un premi però no s’acaba aquí. Volem tirar més amunt i aspirar al màxim. És un reconeixement a l’esforç dels jugadors aquesta temporada».

L’altra eliminatòria la jugaran Navàs i Horta. En el cas d’arribar a la final, el tècnic no té preferències perquè «en una Final a Quatre competeixes contra els millors de la categoria».