Dinamarca i Itàlia són les primeres seleccions classificades per als quarts de final de l’Eurocopa. Amb un duo de Dolberg i els gols de Maehle i Braithwaite, Dinamarca va superar amb comoditat a Gal·les (0-4) als vuitens i s’enfrontarà dissabte que ve en Baku contra el vencedor del duel d’avui entre els Països Baixos i la República Txeca a Budapest.

Chiesa va guiar Itàlia al triomf. | REUTERS/JUSTEN TALLIS

La selecció de País de Gal·les de Gareth Bale, que va ser la revelació de l’Eurocopa de França 2016, va caure en aquesta edició sense ni tan sols inquietar Dinamarca, un equip marcat pel problema cardíac en la primera jornada de la seva estrella Christian Eriksen i que va signar un partit impecable en el Johan Cruyff Arena d’Amsterdam. La campiona d’Europa en 1992 va trobar la victòria gràcies a una de les societats més joves i interessants del campionat: Mikkel Damsgaard, migcampista de la Sampdoria que la setmana que ve compleix 21 anys, i Kasper Dolberg, davanter de 23 del Niça. Els danesos es van avançar a la mitja hora i van cercar el segon. La sentència va rondar la porteria de Gal·les a la primera part però no arribaria fins al principi del segon temps, amb una profunda cursa per la banda de Braithwaite, que va acabar amb la pilota a Dolberg, que va batre, amb classe, Ward.

Dinamarca va saber esperar per marcar el tercer mentre País de Gal·les cremava els seus últims cartutxos i en els últims minuts va convertir una sòlida victòria en una golejada, amb una diana al 89 de Maehle, i una altra de Braithwaite al 94 per al 0-4 definitiu.

En l’altre partit d’ahir, a la nit, Itàlia va necessitar la pròrroga per superar Àustria i accedir a vuitens amb patiment final per culpa del gol de Kaladzic a cinc minuts del final del temps extra.