La gironina Paula Badosa va ser eliminada davant Karolina Muchova perdent un partit en el qual va disposar d’un 5-2 en el primer set i en el que es va veure remuntada per la jugadora txeca (7-6(6) i 6-4) en els vuitens de final de Wimbledon. Badosa, que signa el seu millor resultat de la seva trajectòria a les pistes de l’All England Club, va perdre totes les seves opcions en un primer set en el qual va entrar amb la inèrcia dels seus duels anteriors, però va anar-se diluint i va deixar escapar massa oportunitats. La tenista de Begur podia haver-se endut el parcial, però Muchova no es va donar per vençuda i va encaminar el primer set al desempat, on Badosa va tenir un 5-2 a favor i un punt de set amb el servei. La txeca, però, ho va anul·lar tot i es va embutxacar els tres darrers punts del set per aplicar un cop moral importantíssim a la seva rival.

«Tinc molt marge de millora en tot. Mentalment, on més. Vaig superant barreres. Fa pocs mesos no podia imaginar estar trista per perdre als quarts de Roland Garros, fa tres mesos hauria signat ser on soc avui. El meu error més gran és tenir massa ganes de voler guanyar», expressava Badosa a la finalització del partit i reconeixent com li costa acceptar les derrotes: «Tinc mal perdre, ho passo malament, però a poc a poc ho vaig millorant. Ho veig tot negatiu quan sé que no és així».

En el segon set, la gironina va notar psicològicament l’oportunitat perduda i va ser incapaç d’aixecar-se de la patacada. Tot i que va igualar a 4 després d’anar 4-2 per sota, Badosa va cedir el seu servei quan jugava per mantenir-se en el partit, acomiadant-se d’aquesta manera de Wimbledon. Amb una Muchova superior, especialment en els cops guanyadors, Badosa no va aconseguir agafar cap opció i va caure després d’haver completat una meritòria actuació en el torneig anglès, en el qual va aconseguir assolir per primera vegada la segona setmana de competició. Ara toca pensar en els Jocs. «Descansaré uns dies, han sigut tornejos d’herba bastant intensos. Amb la bombolla ha sigut més dur del que és habitual. Però em poso bona nota, sóc conscient que he fet un bon torneig». Wimbledon és ja història, però el següent repte, com diu la gironina, la durà en breu a Tòquio.