L’eslovè Tadej Pogacar (UAE Emirates) va fer honor al mallot groc ratificant el seu poder a l’etapa reina dels Pirineus, on va coronar el cim de Col du Portet després de superar en un interessant duel al danès Jonas Vingegaard i a l’equatorià Richard Carapaz, els inquilins de les places secundàries del podi.

Pogacar tenia assenyalat el dia d’ahir per aconseguir una altra etapa de prestigi, la cinquena del Tour. Ho va fer vestit de groc, peça que va mostrar amb orgull mentre travessava la meta com a guanyador de la dissetena etapa disputada entre Muret i Saint-Lary-Soulan Col du Portet.

«Aquí arriba el número 1», va semblar indicar Pogacar estirant-se el mallot. No hi ha dubte, va ratificar que és el rei del Tour i que excepte imprevist s’apuntarà el seu segon títol consecutiu. Després de mantenir un duel amb Vinegaard i Carapaz en els 7 últims quilòmetres, va travessar la meta amb un temps de 5.03:31, superant per 3 segons al danès i per 4 a l’equatorià, segon i tercer a la general, a 5.29 i 5.43 respectivament. Portet va enterrar les il·lusions d’uns quants. Va haver-hi diferències notables que aclareixen les coses a 4 dies de París. Rigoberto Urán va quedar fora del calaix, ara quart a 7.17. Enric Mas va cedir en meta 2.27. El podi va deixar de ser un objectiu real per al balear, perquè el té a 4.05 minuts.