L’eslovè Matej Mohoric va aconseguir ahir a Libourne el seu segon triomf en el Tour de França, en imposar-se en una llarga escapada que va culminar en solitari en una llarga etapa de 207 quilòmetres, mentre que el seu compatriota Tadej Pogacar manté el mallot groc i és a les portes de proclamar-se campió.

En una edició dominada per Pogacar, Mohoric, de 26 anys, campió d’Eslovènia, va engrandir la festa del país balcànic amb aquest segon triomf, després del reeixit en Le Creusot el passat dia 2. L’eslovè va formar part de la nodrida escapada del dia, que va aconseguir esqueixar-se del gran grup malgrat que l’equip Deceunnick del britànic Mark Cavendish va treballar per a neutralitzar-la a la recerca del triomf número 35 de l’«esprintador» de Man.

Després de diversos atacs en el grup d’escapats, Mohoric va aconseguir anar-se’n en solitari a 25 quilòmetres per a la meta i va obrir un avantatge suficient per alçar-se amb el triomf, que se suma als reeixits en la Volta a Espanya de 2017 i el Giro d’Itàlia de 2018.

L’eslovè va travessar la meta assenyalant el mallot del seu equip, el Bahrain, i fent el gest de tancar boques, un dia després que la gendarmeria francesa registrés el seu hotel per una recerca oberta per tinença de productes pressumptament dopants.

Després de Mohoric va travessar la meta el francès Christophe Laporte, a gairebé 1 minut, mentre que el basc Ion Izaguirre, que formava part de l’escapada, va entrar en el lloc 18 a 2.43 del guanyador. El gran grup, que finalment va consentir la fugida, va entrar a més de 20 minuts del guanyador conduït per l’equip UAE del líder, Pogacar, que manté el mallot groc amb una renda de 5.45 sobre el danès Jonas Vingegaard i 5.51 enfront de l’equatorià Richard Carapaz, que estan en bona posició per acompanyar-lo al podi a l’espera del que pugui passar avui a la contrarellotge, entre les vinyes bordoleses.

Pogacar es va comportar com un autèntic líder de l’escamot i va frenar atacs en els primers quilòmetres quan s’havien produït algunes caigudes, inclosa una que va afectar a Cavendish i a l’espanyol Enric Mas, sisè de la general.

Classificacions:

Etapa: 1r. M. Mohoric (TBV) 4.19:17. 2n. C. Laporte (COF) a 00:58. 3r. C. Pedersen (DSM) m.t.4t. M. Teunissen (TJV) a 01:02

General: 1r. T. Pogacar (UAE) 79:40. 2n. J. Vingegaard (TJV) a 05:45. 3r. R. Carapaz (IGD) a 05:51. 6è. E. Mas (MOV) a 10:11.