La tennista gironina Paula Badosa coneix des d’ahir la primera rival en el seu debut als Jocs Olímpics de Tòquio. La de Begur s’enfrontarà a la francesa Cristina Mladenovic, segons el sorteig que va fer-se ahir. En el seu quadre hi ha la japonesa Naomi Osaka que, després d’un any irregular, és clara candidata a fer medalla en la cita que es disputa al seu país. En aquesta primera ronda, Osaka jugarà contra la xinesa Saisai Zheng. El torneig comença el dia 24 al Parc Ariake de Tòquio. L’australiana Ashleigh Barty, número u del món, s’enfrontarà a la valenciana Sara Sorribes en la primera ronda del torneig de tennis dels Jocs Olímpics.

Si supera Sorribes, amb la qual mai ha jugat, Barty podria creuar-se a la tercera ronda amb la russa Anastasia Pavlyuchenkova, finalista de l’últim Roland Garros; als quarts amb la txeca Barbora Krejcikova, guanyadora del torneig parisenc; i a les semifinals amb la bielorussa Aryna Sabalenka, tercera favorita, o amb Garbiñe Muguruza, setena cap de sèrie. Muguruza debutarà davant la russa Veronika Kudermetova, a la qual ja ha guanyat en dues ocasions, l’última enguany a Doha. La següent rival de l’espanyola sortiria entre la paraguaiana Verónica Cepede i la xinesa Qiang Wang.

Dvorak, a la segona ronda

D’altra banda, la jugadora del Tennis Taula Tramuntana de Figueres, Galia Dovorak, entrarà directament a la segona ronda. La catalana d’origen ucaïnès s’enfrontarà a la guanyadora del duel entre la nigeriana Oshonaike i la nordamericana Liu Joan. Toqui qui toqui, serà una contrincant difícil a batre.